UCENJIVAO BIVŠU DEVOJKU NJIHOVIM INTIMNIM SNIMCIMA: Slao eksplicitne fotografije njenoj majci kako bi je PRISILIO NA JEDNU STVAR


IZVOR: Republika - 14.10.2024 | 20:18


Žena ga je prijavila policiji

Foto: Pixabay
UCENJIVAO BIVŠU DEVOJKU NJIHOVIM INTIMNIM SNIMCIMA: Slao eksplicitne fotografije njenoj majci kako bi je PRISILIO NA JEDNU STVAR

Opštinski sud u Žepču ovog meseca potvrdio je optužnicu Tužilaštva ZDK kojom se Č. M. tereti za krivično delo prinude na polni odnos u pokušaju. Naime, prema navodima iz optužnice, Č. M. je u ljubavnoj vezi s bivšom devojkom bio u periodu od jula 2018. do 8. marta 2022. godine. Tokom njihovog zajedničkog života, sačinili su fotografije i video-snimke pornografskog sadržaja.

Objavljivanje intimnih sadržaja

Foto: pixabay

Ucenjivao bivšu devojku snimcima

 

Nakon raskida veze, Č. M. je, prema navodima optužnice, uputio ozbiljne pretnje bivšoj devojci putem društvenih mreža. U nameri da je prinudi na obljubu protivno njenoj volji, zapretio je da će objaviti njihove zajedničke intimne fotografije i videosnimke na društvenim mrežama, te ih poslati i njenim roditeljima i novom momku.

Profil na Instagramu

Foto: Shutterstock

Ucenjivao bivšu devojku snimcima

 

Kako navodi optužnica, Č. M. je napravio profil na Instagramu na kojem je postavio intimne fotografije i videosnimke seksualnog odnosa, kao i golišave fotografije bivše devojke. Dodatno, on je putem društvene mreže Facebook poslao iste sadržaje njenoj majci i njenom novom momku.

Reakcija bivše devojke

Devojka je ovaj događaj prijavila policiji, a optuženi je optužen za pokušaj krivičnog dela prinude na polni odnos. Prema optužnici Tužilaštva ZDK, Č. M. je pokušao drugu osobu da prinudi na obljubu pretnjom nanošenja određenog teškog zla, što predstavlja krivično delo prema zakonu u BiH.

Ovaj slučaj jasno ukazuje na ozbiljnost problema elektronskog nasilja i zlostavljanja putem društvenih mreža, te postavlja pitanje adekvatnosti zakonskih mera u zaštiti žrtava. Sudski postupak će utvrditi konačan ishod ovog slučaja, ali on svakako naglašava potrebu za većom edukacijom o sigurnom korišćenju interneta i zaštitom privatnosti na mrežama.

Bonus video: