MALOLETNIK ZAVRŠIO SA LISICAMA NA RUKAMA: Nedeljama terorisao prestonicu lažnim dojavama o bombama


IZVOR: Republika/I.Đ. - 15.10.2024 | 08:51


Zbog zaštite maloletnika u krivičnom postupku druge informacije neće biti saopštene

Foto: Shutterstock, Google Maps
MALOLETNIK ZAVRŠIO SA LISICAMA NA RUKAMA: Nedeljama terorisao prestonicu lažnim dojavama o bombama

Maloletni učenik sarajevske srednje škole uhapšen je zbog sumnje da je više desetina puta lažno dojavljivao o postavljenim bombama u školama.

On je uhapšen sinoć u akciji Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Federalne uprave policije i Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH.

Nakon kriminalističke obrade u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo, uhapšeni maloletnik biće predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Zbog zaštite maloletnika u krivičnom postupku druge informacije neće biti saopštene.

Predsednica Saveta roditelja sarajevskog kantona Elma Dizdarević je tokom vikenda, dakle pre privođenja maloletnika, za sarajevski Klix da su uputili dopis resornom ministarstvu i izrazili zabrinutost povodom aktuelne situacije.

"Tražili smo da se obrate resornim ministarstvima koja su zadužena za sigurnost naših učenika da se pronađu osobe koje dojavljuju i budu sankcionisane. Takođe smo tražili da se svi akteri u Vladi KS uključe u rešavanje ovog problema. Ukoliko je potrebna psihološka pomoć za naše roditelje i učenike tražili smo da Ministarstvo organizuje neku edukaciju za naše prvačiće koji se prvi put susreću sa ovim dojavama", rekla je Dizdarević.

Inače, u Sarajevu je juče privedeno sedam osoba koje se sumnjiče za nezakonitosti u komunalnom preduzeću Rad od 2021. godine.  

Sarajevski portal Avaz saznaje nezvanično da su među privedenima i direktor KJKP Rad Nijaz Salamović. koji je na ovu funkciju imenovan kao kadar NiP-a, bivša direktorka ovog preduzeća Vera Arnautović i bivši i sadašnji članovi Nadzornog odbora.  

Oni su privedeni po nalogu postupajućeg tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS), a na teret im se stavlja zloupotreba položaja i ovlašćenja.  

Portal podseća da su prostorije ovog preduzeća bile pretresane u avgustu ove godine.