OVO JE TINEJDŽERKA (16) KOJA JE UMRLA NAKON VAĐENJA ZUBA: Gnoj joj se proširio na vrat, nije joj bilo spasa!


IZVOR: Republika - 15.10.2024 | 21:24


Devojka je u kritičnom stanju hitno prebačena u KCUS, gde su lekari uložili maksimalne napore da je spase, ali, nažalost, komplikacije su bile fatalne

Foto: Drustvene mreze
OVO JE TINEJDŽERKA (16) KOJA JE UMRLA NAKON VAĐENJA ZUBA: Gnoj joj se proširio na vrat, nije joj bilo spasa!

Tinejdžerka (16) izgubila je život u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nakon što je pretrpela teške komplikacije tokom stomatološkog zahvata u jednoj privatnoj ordinaciji u Sarajevu.

Ona je u pratnji roditelja zatražila stomatološku pomoć zbog intenzivne zubobolje, prenosi Srpskainfo. Nakon što je izvađen zub u privatnoj ordinaciji, situacija se naglo pogoršala.

Gnoj iz zuba proširio se niz vrat, izazvavši ozbiljnu infekciju koja je rezultirala razvojem sepse.

Devojka je u kritičnom stanju hitno prebačena u KCUS, gde su lekari uložili maksimalne napore da je spase, ali, nažalost, komplikacije su bile fatalne.

Obdukcija će pokazati tačan uzrok smrti, dok je o celom slučaju obavešteno je Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje je pokrenulo istragu kako bi utvrdilo okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog ishoda.

- Tužilaštvo je obavešteno, postupamo u predmetu, preduzimo radnje u cilju provere svih okolnosti smrti - rekla je za portal "Avaza" Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

Podsetimo, pre nekoliko meseci sličan slučaj potresao je Đakovicu.

Naime, pacijentkinja L.Š. je preminula nakon vađenja zuba u stomatološkoj ordinaciji koja je u vlasništvu DŽ.K. Lekari bolnice u Mališevu su utvrdili da je smrt pacijentkinje posledica primene neodgovarajućih metoda i terapije tokom vađenja zuba.

Osnovni sud u Đakovici je doneo odluku da stomatologu čiji su inicijali DŽ.K. bude određen jednomesečni pritvor, dok je njegovoj sestri H.K. određen jednomesečni kućni pritvor. Ova odluka usledila je nakon smrti pacijentkinje kojoj je stomatolog DŽ.K. izvadio zub u njegovoj privatnoj stomatološkoj ordinaciji.

Stomatolog DŽ.K. se sumnjiči za krivična dela nesavesnog lečenja i nedozvoljenog obavljanja lekarske delatnosti. Sestra okrivljenog, H.K., se sumnjiči za nedozvoljeno obavljanje lekarske delatnosti i falsifikovanje isprava.

BONUS VIDEO: