"PUPOLJAK MOJ, POLA MOJE DUŠE JE OTIŠLO S TOBOM": Roditelji oplakuju tinejdžerku (16) koja je umrla nakon VAĐENJA ZUBA


IZVOR: Republika - 15.10.2024 | 22:00


Uvek ćeš nam biti u srcu, volimo te zauvek, napisao je otac

Foto: Facebook
"PUPOLJAK MOJ, POLA MOJE DUŠE JE OTIŠLO S TOBOM": Roditelji oplakuju tinejdžerku (16) koja je umrla nakon VAĐENJA ZUBA

Tinejdžerka (16) izgubila je život u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nakon što je pretrpela teške komplikacije tokom stomatološkog zahvata u jednoj privatnoj ordinaciji u Sarajevu, a roditelji preminule oprostili su se od svoje mezimice bolnim rečima.

- Pupoljak moj se vratio Gospodaru. Gospodaru moj, molim te mom detetu podari najlepše mesto u dženetu. Zauvek u majkinom srcu i majkinim dovama - napisala je majka.

 

 

- Dušo tatina, lepotice moja, pola moje duše je otišlo s tobom, kao i majkina. Uvek ćeš nam biti u srcu, volimo te zauvek - napisao je otac.

 

 

Od nje se oprostila i škola koju je pohađala.

- Ruži nerascvetaloj. Jednom će sve opet biti tmina. Sunce će kao gumicom izbrisano biti i nebo će nam biti glina. Ali, Onaj koji briše, obećanje je dao da ne postoji kraj. Opet će nutrina obući staro odelo. Svetlo će nam biti samo naše delo. U beskraju kao vrutak tragovi mirisa tvog ispuniše svaki kutak vrta dženetskog, nerascvetala Ružo naša. Na Ahiret je preselila naša bivša učenica. Neka joj dragi Allah podari lepi Džennet, a porodici sabur - stoji u objavi.

Podsetimo, tinejdžerka je u pratnji roditelja zatražila stomatološku pomoć zbog intenzivne zubobolje. Nakon što je izvađen zub u privatnoj ordinaciji, situacija se naglo pogoršala.

Gnoj iz zuba proširio se niz vrat, izazvavši ozbiljnu infekciju koja je rezultirala razvojem sepse.

Foto: Drustvene mreze

Preminula tinejdžerka

Tinejdžerka je u kritičnom stanju hitno prebačena u KCUS, gde su lekari uložili maksimalne napore da je spase, ali, nažalost, komplikacije su bile fatalne.

Obdukcija će pokazati tačan uzrok smrti, dok je o celom slučaju obavešteno je Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje je pokrenulo istragu kako bi utvrdilo okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog ishoda.

- Tužilaštvo je obavešteno, postupamo u predmetu, preduzimo radnje u cilju provere svih okolnosti smrti - rekla je za portal "Avaza" Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

BONUS VIDEO: