TINEJDŽERKA U SARAJEVU PREMINULA DAN NAKON MAMINOG ROĐENDANA: Devojčica umrla posle vađenja zuba! (FOTO)


IZVOR: Republika/ T. J. - 15.10.2024 | 23:02


Slučaj potresao ceo region!

Foto: Društvene mreže
TINEJDŽERKA U SARAJEVU PREMINULA DAN NAKON MAMINOG ROĐENDANA: Devojčica umrla posle vađenja zuba! (FOTO)

Tinejdžerka (16) izgubila je život u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nakon što je pretrpela teške komplikacije tokom stomatološkog zahvata u jednoj privatnoj ordinaciji u Sarajevu.

Nažalost, tragedija postaje još potresnija jer je majci preminule devojčice bio rođendan samo dan pre smrti njene mezimice, što dodatno pogoršava bol zbog gubitka. Porodica i prijatelji su u žalosti.

Foto: Društvene mreže

Objava na Fejsbuku

Podsetimo, tinejdžerka je u pratnji roditelja zatražila stomatološku pomoć zbog intenzivne zubobolje. Nakon što je izvađen zub u privatnoj ordinaciji, situacija se naglo pogoršala.

Gnoj iz zuba proširio se niz vrat, izazvavši ozbiljnu infekciju koja je rezultirala razvojem sepse.

Tinejdžerka je u kritičnom stanju hitno prebačena u KCUS, gde su lekari uložili maksimalne napore da je spase, ali, nažalost, komplikacije su bile fatalne.

Obdukcija će pokazati tačan uzrok smrti, dok je o celom slučaju obavešteno je Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje je pokrenulo istragu kako bi utvrdilo okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog ishoda.

- Tužilaštvo je obavešteno, postupamo u predmetu, preduzimo radnje u cilju provere svih okolnosti smrti - rekla je za portal "Avaza" Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

Od nje se oprostila i škola koju je pohađala.

- Ruži nerascvetaloj. Jednom će sve opet biti tmina. Sunce će kao gumicom izbrisano biti i nebo će nam biti glina. Ali, Onaj koji briše, obećanje je dao da ne postoji kraj. Opet će nutrina obući staro odelo. Svetlo će nam biti samo naše delo. U beskraju kao vrutak tragovi mirisa tvog ispuniše svaki kutak vrta dženetskog, nerascvetala Ružo naša. Na Ahiret je preselila naša bivša učenica. Neka joj dragi Allah podari lepi Džennet, a porodici sabur - stoji u objavi.

BONUS VIDEO