"NEKA ČISTI ZUB POSLE JELA I STAVLJA HLADNE OBLOGE!" Isplivala prepiska zubara i majke tragično preminule Džejle - OVO SVE DEMANTUJE!


IZVOR: Republika/J.B. - 17.10.2024 | 07:23


Tinejdžerka je umrla nakon lečenja zuba!

Foto: Facebook/Privatna arhiva
"NEKA ČISTI ZUB POSLE JELA I STAVLJA HLADNE OBLOGE!" Isplivala prepiska zubara i majke tragično preminule Džejle - OVO SVE DEMANTUJE!

Nisu tačni navodi doktora Mekića da je Džejla samo 30. 9. bila u njegovoj ordinaciji, te da on s njenim daljim lečenjem nema ništa, piše Avaz.

Nakon što se oglasio Haris Mekić, stomatolog koji je lečio zub preminule tinejdžerke Džejle Drapić iz Sarajeva, te naveo da je ona u njegovoj ordinaciji bila 30. 9. ove godine i da on s daljim lečenjem preminule tinejdžerke nema ništa, navodeći da se ona lečila u drugim zdravstvenim ustanovama, Dnevni avaz je došao u posed prepiske između stomatologa Mekića i Džemile Drapić, Džejline majke, iz koje se vidi kako stomatolog Mekić savetuje šta da radi.

Ova prepiska u potpunosti demantuje Mekićeve navode i otkriva da on zdravstveno stanje Džejle Drapić nije shvatio dovoljno ozbiljno jer je i nakon 30. 9. nastavio sa savetima Džejlinoj majci o tome šta bi Džejla trebala da radi sa zubom.

Foto: Shutterstock

Stomatološka intervencija/Ilustracija

U prvoj poruci koju Džemila upućuje doktoru stomatologu Harisu Mekiću 30. septembra u 10.52, Džemila obaveštava doktora da Džejla ima problema sa zubom i traži termin.

Doktor odgovara da zna o kom zubu se radi. Ova prepiska u potpunosti demantuje Mekićeve navode i otkriva da on zdravstveno stanje Džejle Drapić nije shvatio dovoljno ozbiljno jer je i nakon 30. 9. nastavio sa savetima Džejlinoj majci o tome šta bi Džejla trebala da radi sa zubom.

- Dobro jutro, može li Džejla danas doći nekako, zub joj je već tri dana upaljen, onaj što ste joj radili izgleda da se zagnojio, ne može ni da jede, vilica je cela boli. Nisam mogla ranije zvati pošto ide u školu međusmena, danas je slobodna - piše Džemila.

A doktor Mekić odgovara:

Foto: Printscreen/Društvene mreže

Džejla Drapić umrla nakon intervencije kod zubara

- Pozdrav, Džemila, mislim da znam o kom zubu se radi jer je on bio rizičan, nažalost. Da li vam odgovara danas u 16 časova?

- Može, doći će sa ocem - piše Džemila. Nakon toga, stanje počinje da se komplikuje, te se Džemila 2. oktobra ponovo javlja doktoru Mekiću.

Dakle, Džemila dalje piše:

- Dobro jutro, Harise, samo da vas pitam, treba li Džejla nečim da ispira ovaj zub ili da stavlja oblogu, vilica joj je užasno otečena i grlo joj zateže. Od otoka ne može da jede jer ne može da otvori usta. Pije antibiotik amoxibos 500, a najgore od svega je što ima temperaturu.

- Jer doktorka juče na opštoj govori da je od zuba dobila groznicu i temperaturu. I drugi put kada dođe kod vas, molim vas da joj date potvrdu s pečatom da je bila kod vas jer Džejla ne ide u školu, pa da joj se opravda izostanak. Mislim da je trebala da dobije jači antibiotik - piše Džemila u Viber poruci u 9.34 sati. U 9.36 Džemili stiže odgovor u vidu pitanja koje postavlja stomatolog Mekić.

- Pozdrav, Džemila, da li sada ima manje bolove?

Džemila u 9.37 odgovara:

- Zub je ne boli, cela vilica i vrat je bole pošto je otečena. Ne može ni vrat da okrene koliko je otečena.

U 9.39 sati stomatolog Mekić piše savet šta da Džejla radi sa zubom.

- Neka čisti zub posle svakog obroka da ga ne bi hrana zatvorila. Neka nastavi sa tim antibiotikom i, naravno, da se odmara još koji dan dok joj potpuno ne spadne otok. Može koristiti hladne obloge, pomoći će joj - piše stomatolog Haris Mekić.

Džejli Drapić je juče klanjana dženaza. 

BONUS VIDEO