DŽEJLI SE INFEKCIJA SPUSTILA NA PLUĆA I SRCE! Novi jezivi detalji tragedije: Nakon lečenja kod zubara počela da se guši, pa završila na operaciji!


IZVOR: Republika/J.B. - 17.10.2024 | 11:58


Operaciju nije preživela!

Foto: Facebook
DŽEJLI SE INFEKCIJA SPUSTILA NA PLUĆA I SRCE! Novi jezivi detalji tragedije: Nakon lečenja kod zubara počela da se guši, pa završila na operaciji!

Porodica tinejdžerke Džejle Drapić iz Sarajeva, koja je preminula na KCUS posle lečenja zuba u privatnoj ordinaciji "Dr Haris Mekić", traga za istinom i pravdom. Kako su izjavili za portal Avaz, njihov cilj nije da nekoga optuže, već da se sazna prava istina o uzrocima tragedije.

U Viber prepiskama koje je ovaj portal objavio, a Republika prenela vidi se da stomatolog Haris Mekić i nakon 30. septembra savetuje Džejlinu majku Džemilu o tome šta da uradi povodom bola i otoka na zubu koji je i dalje izazivao probleme.

Majka se 1. oktobra obratila domu zdravlja, gde joj je preporučen antibiotik, ali se već 2. oktobra Džejlino stanje naglo pogoršalo. Usled otoka devojčica je počela da se guši, što je dovelo do toga da njena majka samoinicijativno potraži pomoć u KCUS.

Lekari su nakon CT pregleda procenili da je hitna operacija neophodna, pa je 3. oktobra Džejla bila podvrgnuta zahvatu. Nakon operacije prebačena je na intenzivnu negu, a porodica je izričito zahvalna lekarima za sve napore koje su uložili da bi je spasli.

Međutim, pošto se stanje nije popravilo, Džejla je 11. oktobra podvrgnuta još jednoj operaciji, koju, nažalost, nije preživela i preminula je.

- Infekcija se spustila na pluća i oko srca - izjavili su članovi porodice Drapić za Avaz.

"Lečila se u drugim ustanovama"

Juče se prvi put oglasila i ordinacija.

- Na društvenim mrežama i u drugim medijima, u raznim objavama i komentarima vezanim za smrt 16-godišnjakinje, plasiraju se potpuno neproverene i neistinite informacije koje se pokušavaju povezati s našom ordinacijom.

- Ovim putem izražavamo duboko žaljenje zbog tragičnog gubitka mlade pacijentkinje, te koristimo priliku da njenim roditeljima i najbližima uputimo iskreno saučešće.

- Istine radi, želimo pojasniti da je pacijentkinja 30. septembra 2024. posetila našu ordinaciju zbog zubobolje, gde joj je pružena neophodna stomatološka usluga. Prema našim saznanjima, pacijentkinja je naredni dan nastavila lečenje u drugim zdravstvenim ustanovama.

- Navodi koji se pojavljuju u javnosti da je u našoj ordinaciji izvršena ekstrakcija (vađenje) zuba, apsolutno su netačni. Medicinski tretman koji je pružen bio je u potpunosti u skladu s važećim medicinskim procedurama u ovakvim slučajevima.

- Ova situacija nas je duboko pogodila, te naglašavamo našu potpunu spremnost i opredijeljenost da sarađujemo s nadležnim organima, sve u cilju utvrđivanja istine u vezi ovog slučaja i naše stomatološke ordinacije. Očekujemo da će se slučaj ispitati u potpunosti, to jest cjelokupni tok liječenja i ukupni zdravstveni status pacijentice - naveli su iz stomatološke ordinacije "Mekić dr Haris".

BONUS VIDEO