OGLASILO SE TUŽILAŠTVO KANTONA SARAJEVO: Evo šta je saopšteno u vezi s prijavom o smrti Džejle Drapić


IZVOR: Republika - 17.10.2024 | 15:03


Avaz je došao u posed prepiske između stomatologa Mekića i Džemile Drapić, Džejline majke, iz koje se vidi da stomatolog Mekić savetuje šta da radi.

Foto: Printscreen/Društvene mreže
OGLASILO SE TUŽILAŠTVO KANTONA SARAJEVO: Evo šta je saopšteno u vezi s prijavom o smrti Džejle Drapić

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) i danas su ponovili da preduzimaju određene radnje vezane za prijavu o smrti Džejle Drapić (16), koja je preminula usled komplikacija nakon stomatološke intervencije u privatnoj ordinaciji u Sarajevu.

Na upit jesu li dobili nalaz obdukcije devojčice, kao i da li imaju poruke koje je dobijala majka devojčice od dr Harisa Mekića, rečeno je da se proveravaju navodi iz prijave.

- Tužilac preduzima radnje provere. O pojedinačnim radnjama nećemo obaveštavati javnost - kazala je kratko za portal Avaz Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS. 

Podsetimo, u Viber prepiskama koje je objavio Avaz, vidi se da stomatolog Haris Mekić i nakon 30. septembra savetuje Džejlinu majku Džemilu o tome šta da uradi povodom bola i otoka na zubu koji je i dalje izazivao probleme.

Majka se 1. oktobra obratila domu zdravlja, gde joj je preporučen antibiotik, ali se već 2. oktobra Džejlino stanje naglo pogoršalo. Usled otoka devojčica je počela da se guši, što je dovelo do toga da njena majka samoinicijativno potraži pomoć u KCUS.

Lekari su nakon CT pregleda procenili da je hitna operacija neophodna, pa je 3. oktobra Džejla bila podvrgnuta zahvatu. Nakon operacije prebačena je na intenzivnu negu, a porodica je izričito zahvalna lekarima za sve napore koje su uložili da bi je spasli.

Međutim, pošto se stanje nije popravilo, Džejla je 11. oktobra podvrgnuta još jednoj operaciji, koju, nažalost, nije preživela i preminula je.

- Infekcija se spustila na pluća i oko srca - izjavili su članovi porodice Drapić za Avaz.

Nakon što se oglasio Haris Mekić, stomatolog koji je lečio zub preminule tinejdžerke, te naveo da je ona u njegovoj ordinaciji bila 30. septembra ove godine i da on s daljim lečenjem preminule tinejdžerke nema ništa, navodeći da se ona lečila u drugim zdravstvenim ustanovama, Avaz je došao u posed prepiske između stomatologa Mekića i Džemile Drapić, Džejline majke, iz koje se vidi kako stomatolog Mekić savetuje šta da radi.

Prepiska u potpunosti demantuje Mekićeve navode i otkriva da on zdravstveno stanje Džejle Drapić nije shvatio dovoljno ozbiljno, jer je i nakon 30. septembra nastavio sa savetima Džejlinoj majci o tome šta bi Džejla trebalo da radi sa zubom.