KONJU U PODGORICI VEZALI NOGE LANCEM: Užas na ulici, sugrađani u potpunom šoku (VIDEO)


IZVOR: Republika/I.Đ. - 19.10.2024 | 14:35


Jeziv snimak u kratkom roku proširio se po Balkanu

Foto: youtube.com/Prijatelji životinja Podgorica (Dragoje Vlahović)
KONJU U PODGORICI VEZALI NOGE LANCEM: Užas na ulici, sugrađani u potpunom šoku (VIDEO)

Na društvenim mrežama i na JuTjubu ovog vikenda pojavio se uznemirujući snimak mučenja životinja u Podgorici.

Na snimku se vidi jedan konj kojem su vezane noge lancima.

Iz udruženja Prijatelji Životinja Podgorica ukazuju na to da se nastavlja sa mučenjem životinja pred očima nadležnih institucija.

- Da, postoje, svi zaposleni tamo uredno primaju svoje lične dohotke iz budžeta građana, a da li rade svoj posao? Naravno da ne. Važno je napomenuti da je snimak nastao u Glavnom gradu, dakle ne negdje u ruralnom području, gdje gore pomenuti i ne zalaze, već tu, nadomak njihovih kancelarija. I šta sad? Mi treba da vas opominjemo šta vam je posao, a vi da sa osmijehom na licu čitate naša saopštenja i tako do u nedogled. Takva je vaša dosadašnja praksa, a rezultati su vidljivi na svakom koraku - poručuju u saopštenju, prenosi portal Borba.me.

Iz ove NVO su poručili Glavnom gradu da rade svoj posao, jer ovo što se svakodnevno gleda, kako kažu, bruka za Crnu Goru.

- Pogotovu zbog činjenice da se ovo dešava u Podgorici, dakle ne u Gornjoj Morači, Tušini, Čevu i sličnim mjestima, koja vaš vidokrug ne obuhvata - zaključuju iz Prijatelji Životinja Podgorica.

Kad smo kod Crne Gore, šest lučkih radnika iz Bara, kod kojih je ustanovljena najveća koncentracija olova u krvi, sutra će sanitetskim vozilom Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici biti transportovano u beogradski Institut "Dr Dragomir Karajović".  

To je za podgorički "Dan" rečeno u podgoričkom KC CG, dok će ostali ostati u toj podgoričkoj medicinskoj ustanovi radi dijagnostike i daljeg lečenja.  

Šest lučko-transportnih radnika kompanije Port of Adrije (PoA), kod kojih je ustanovljena najveća koncentracija olova u krvi, biće upućeni u Institut za medicinu rada Srbije "Dr Dragomir Karajović" u Beogradu, gde će biti obavljena dodatna ispitivanja.  

Pregled je planiran za sutra, a transport radnika do Beograda će biti obavljen sanitetskim vozilom Kliničkog centra Crne Gore, rekli su iz tog centra.