BUJICA NOSI VOZILO S TELOM MLADIĆA (20)! Jezivi snimci stižu iz Italije posle razorne oluje! (VIDEO/FOTO)


IZVOR: Republika - 20.10.2024 | 18:24


Grad Banjokavalo, nedaleko od Ravene, potpuno je evakuisan, a Priolo je pozvao stanovnike u poplavljenom području da poštuju uputstva gradonačelnika i opštinskih vlasti i da potraže utočište na gornjim spratovima stambenih zgrada.

Foto: Printscreen/X/@Italia24HLive
BUJICA NOSI VOZILO S TELOM MLADIĆA (20)! Jezivi snimci stižu iz Italije posle razorne oluje! (VIDEO/FOTO)

Jedna osoba je izgubila život u poplavama koje su zahvatile velika područja italijanske pokrajine Emilija-Romanja, uključujući glavni grad pokrajine, grad Bolonju, javila je u nedelju novinska agencija ANSA.

 

 

Vatrogasci su u nedelju pronašli telo 20-godišnjeg mladića, čiji je automobil odnela reka Zena nakon što je probila nasipe u oblasti Pjanoro, nedaleko od Bolonje.

 

 

- Skoro sve reke su pod uzbunom trećeg stepena nakon što su jake, poplavne kiše izazvale lošiju situaciju od one u maju 2023, kada je poginulo 17 ljudi, a materijalna šteta porasla je na nekoliko milijardi evra - rekla je privremena guvernerka Irene Priolo.

- Bolonju je zahvatila lavina vode - opisao je Priolo situaciju u tom gradu.

 

 

Prema njenim rečima, 13 opština je u "kritičnoj situaciji", uključujući celu Bolonju, Ravenu, Ređo Emiliju i Modenu, nakon što je za samo nekoliko sati palo 175 mm kiše.

 

 

Kritično je i stanje svih puteva na Apeninima, planinskom lancu dugom oko 1.200 km, upozorio je guverner.

 

Grad Banjokavalo, nedaleko od Ravene, potpuno je evakuisan, a Priolo je pozvao stanovnike u poplavljenom području da poštuju uputstva gradonačelnika i opštinskih vlasti i da potraže utočište na gornjim spratovima stambenih zgrada, piše Jutarnji list.

 

Guverner Bolonje Mateo Lepore upozorio je stanovnike na društvenim mrežama da ne izlaze i ne koriste automobile.

Prema izveštajima, cela Italija, od severa do juga, na udaru je oluja i obilnih kiša, posebno Sicilija, koja je prethodno pretrpela višemesečnu sušu.

Zbog obilnih padavina putevi u Kataniji pretvorili su se u potoke i reke. Kiša ne prestaje da pada ni u Venetu, Kalabriji i Lombardiji.

Bonus video