DIREKTOR KBC PAO I POGINUO!


IZVOR: Republika/J.B. - 21.10.2024 | 12:09


Velika tragedija u Zagrebu!

Foto: Printskrin HRT 1
DIREKTOR KBC PAO I POGINUO!

Dugogodišnji direktor KBC Zagreb Ante Ćorušići smrtno je stradao pri padu u bolnici, saznaje Jutarnji.

U bolnicu je stigla policija i uviđaj je u toku.

Ante Ćorušić je ugledni hrvatski ginekolog i profesor, a takođe je bio i direktor KBC Zagreb. Njegova karijera se ističe velikim doprinosom u zdravstvenom sistemu Hrvatske, kao i aktivnim angažmanom u političkim i etičkim pitanjima vezanim za zdravstvo. Osim toga, poznat je po dugogodišnjem radu u Petrovoj bolnici i predavanjima na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Ćorušić je, pored medicinske karijere, bio uključen u politički život kroz članstvo u Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ), a bio je angažovan i na razvijanju strategija za zdravstvenu politiku Hrvatske. Bilo je naznaka da će biti i ministar zdravlja.

Poznat je po konzervativnim stavovima o pitanjima kao što su abortus i medicinski potpomognuta oplodnja. Protivi se abortusu, navodeći da to nije medicinski tretman, već usluga na zahtev, i podržava uvođenje strožih etičkih procedura vezanih za prekid trudnoće. Takođe se protivi zakonima koji olakšavaju veštačku oplodnju, izjednačavajući ih sa eugenikom.

Tokom svoje karijere, ostao je dosledan u promovisanju restriktivnijih mera pristupa abortusu, zalažući se za obavezne konsultacije za žene koje razmatraju ovu proceduru.

BONUS VIDEO