PAO SA POŽARNIH STEPENICA: Novi detalji drame u Zagrebu, direktor KBC udario glavom i ostao mrtav na licu mesta


IZVOR: Republika - 21.10.2024 | 12:59


Kolege su pokušale reanimaciju, ali ona nije uspela.

Foto: YouTube/Nedjeljom u 2 | HRT/Printscreen
PAO SA POŽARNIH STEPENICA: Novi detalji drame u Zagrebu, direktor KBC udario glavom i ostao mrtav na licu mesta

Direktor KBC Zagreb, Ante Ćorušić, navodno je pao sa požarnih stepenica koje se nalaze na upravnoj zgradi.

Indeks prenosi da je, prema nezvaničnim informacijama, Ćorušić stradao na požarnim stepenicama.

Jutarnji list navodi da se smrtonosni pad se dogodio između zgrade Dermatologije i Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP).

Ćorušić je navodno udario glavom i ostao mrtav na mestu.

Kolege su pokušale reanimaciju, ali ona nije uspela.

Hrvatski mediji ranije su preneli da je direktor KCB Zagreb pao u bolnci i poginuo.

Jake policijske snage odmah su došle na lice mesta.

U toku je uviđaj.

Podsetimo, Ante Ćorušić je ugledni hrvatski ginekolog i profesor, a takođe je bio i direktor KBC Zagreb. Njegova karijera se ističe velikim doprinosom zdravstvenom sistemu Hrvatske, kao i aktivnim angažmanom u političkim i etičkim pitanjima vezanim za zdravstvo. Osim toga, poznat je po dugogodišnjem radu u Petrovoj bolnici i predavanjima na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Ćorušić je, pored medicinske karijere, bio uključen u politički život kroz članstvo u Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ), a bio je angažovan i na razvijanju strategija za zdravstvenu politiku Hrvatske. Bilo je naznaka da će biti i ministar zdravlja.

Poznat je po konzervativnim stavovima o pitanjima kao što su abortus i medicinski potpomognuta oplodnja. Protivio se abortusu, navodeći da to nije medicinski tretman, već usluga na zahtev, i podržava uvođenje strožih etičkih procedura vezanih za prekid trudnoće. Takođe se protivio zakonima koji olakšavaju veštačku oplodnju, izjednačavajući ih sa eugenikom.

Tokom svoje karijere, ostao je dosledan u promovisanju restriktivnijih mera pristupa abortusu, zalažući se za obavezne konsultacije za žene koje razmatraju ovu proceduru.