"ČOVEK JE MRTAV, STRAŠNO" Svedoci opisali smrt direktora KBC Zagreb, objavljen snimak sa mesta nesreće (VIDEO)


IZVOR: Republika - 21.10.2024 | 15:41


Sumnja se da je direktor KBC Zagreb pao sa požarnih stepenica.

Foto: youtube/Emergency München
"ČOVEK JE MRTAV, STRAŠNO" Svedoci opisali smrt direktora KBC Zagreb, objavljen snimak sa mesta nesreće (VIDEO)

Direktor KBC Zagreb, Ante Ćorušić, poginuo je pri padu u bolnici, a svedok je za hrvatske medije ispričao kako je došlo do tragedije.

- Stajao sam s kolegom blizu ulaza u KBC Zagreb, kad smo čuli udarac. Otišli smo da vidimo šta se dešava i videli kako su već ljudi izašli iz bolnice. Radilo se o direktoru Anti Ćorušiću. Došao je njegov zamenik, glavna sestra, tim lekara. Pokušali su da mu pomognu - ispričao je svedok.

Prema njegovim rečima, sve se dogodilo kod zgrade Uprave, blizu samog ulaza u bolnicu.

Sumnja se da je direktor KBC Zagreb pao sa požarnih stepenica.

- Mogu vam potvrditi, čovek je mrtav. Strašno - rekao je Indeksu zamenik direktora KBC, Milivoj Novak.

Jutarnji list navodi da se smrtonosni pad se dogodio između zgrade Dermatologije i Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP).

Ćorušić je navodno udario glavom i ostao mrtav na mestu.

Ante Ćorušić je rođen 15. maja 1958. godine, u Splitu. Bio je predsednik Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju

Njegova karijera se ističe velikim doprinosom zdravstvenom sistemu Hrvatske, kao i aktivnim angažmanom u političkim i etičkim pitanjima vezanim za zdravstvo. Osim toga, poznat je po dugogodišnjem radu u Petrovoj bolnici i predavanjima na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Ćorušić je, pored medicinske karijere, bio uključen u politički život kroz članstvo u Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ), a bio je angažovan i na razvijanju strategija za zdravstvenu politiku Hrvatske. Bilo je naznaka da će biti i ministar zdravlja.

Poznat je po konzervativnim stavovima o pitanjima kao što su abortus i medicinski potpomognuta oplodnja. Protivio se abortusu, navodeći da to nije medicinski tretman, već usluga na zahtev i podržavao je uvođenje strožih etičkih procedura vezanih za prekid trudnoće. Takođe se protivio zakonima koji olakšavaju veštačku oplodnju, izjednačavajući ih sa eugenikom.

Tokom svoje karijere, ostao je dosledan u promovisanju restriktivnijih mera pristupa abortusu, zalažući se za obavezne konsultacije za žene koje razmatraju ovu proceduru.