DRSKA PLJAČKA U CENTRU GRADA! UZEO NOVAC IZ POŠTANSKOG KOMBIJA: Udario čoveka koji je pokušao da ga spreči, pa se DAO U BEKSTVO


IZVOR: Republika - 22.10.2024 | 00:12


Policija ga je uhapsila

Foto: Shutterstock
DRSKA PLJAČKA U CENTRU GRADA! UZEO NOVAC IZ POŠTANSKOG KOMBIJA: Udario čoveka koji je pokušao da ga spreči, pa se DAO U BEKSTVO

U Zagrebu je uhapšen muškarac koji je u naselju Siget iz poštanskog kombija ukrao kofer s novcem, a zatim povredio čoveka koji je pokušao da ga zaustavi, saopštila je zagrebačka Policijska uprava, prenosi agencija Tanjug.

Incident se dogodio danas oko 17.30 s južne strane trgovačkog centra u Sortinoj ulici, prenosi Index.hr.

Dok je počinilac bežao od policije, koja ga je zatekla u pokušaju krađe, koferom je udario građanina koji je pokušao da ga spreči u bekstvu.

Povređenom građaninu je pružena lekarska pomoć, saopšteno je iz policije.

Policija je pokrenula krivičnu istragu protiv osumnjičenog.

Pljačka u Gračanici

Foto: Shutterstock

Pljačka u Gračanici

Tzv. kosovska policija saopštila je da je na području Prištine uhapšen muškarac osumnjičen za razbojništvo 29. septembra u Gračanici, kada je napadnut i pretučen stariji bračni par Aleksić.

Kako je navedeno u saopštenju, uhapšen je muškarac I. J. star 42 godine sa Kosova i Metohije.

Osumnjičenom je po nalogu tužioca određen pritvor.

Stariji bračni par Dragan i Dušanka Aleksić pretučeni su i opljačkani 29. septembra u svojoj porodičnoj kući u Gračanici.

Oni su sa povredama na glavi prevezeni u bonicu u Gračanici, a nakon toga hitno su prevezeni na dalje zbrinjavanje u Prištinu.

Razbili prozor i odneli novac i zlato

Više srpskih porodica opljačkano je i u februaru prošle godine u Donjoj Brnjici kod Prištine, kazao je Aleksandar Milanović čija je kuća bila na meti pljačkaša.

Kako je rekao, provalnici su izvršili premetačinu kuće, razbili prozor i odneli novac i zlato iz kuće, a sutradan je Milovanovića obavestila komšinica da je primetila krađu i u svojoj kući.

On je dodao da je u trenutku pljačke njegova porodica bila u susednoj kući kada su oko 21.30 sati načuli buku.

Počinioce nisu zatekli, ali jesu polomljeni prozor i premetačinu.

Pljačka je prijavljena policiji koja je izvršila uviđaj.

Bonus video: