U SARAJEVU NIŠTA NOVO: Ponovo uzbune zbog dojava o bombama u školama


IZVOR: Republika/I.Đ. - 22.10.2024 | 11:54


Resorni ministar Admir Katica je najavio pooštravanje kazni za maloletnike koji upućuju lažne dojave i saopštio najavljeno da će oni ići u maloletnički zatvor, a roditelji će snositi troškove materijalne štete koje maloletnici lažnim dojavama prouzrokuju

Foto: Shutterstock, Google Maps
U SARAJEVU NIŠTA NOVO: Ponovo uzbune zbog dojava o bombama u školama

U sarajevske škole i danas su stigle dojave o postavljenim bombama, saopštio je portparol MUP-a KS Mersiha Novalić.

Ona je saopštila da su u toku provere na nekoliko lokacija, prenosi Klix.ba zbog lažnih dojava MUP KS je do sada uhapsio sedam maloletnika i jednog 18-godišnjaka, navodi portal.

Resorni ministar Admir Katica je najavio pooštravanje kazni za maloletnike koji upućuju lažne dojave i saopštio najavljeno da će oni ići u maloletnički zatvor, a roditelji će snositi troškove materijalne štete koje maloletnici lažnim dojavama prouzrokuju.

Inače, u Sarajevu su juče uhapšena tri maloletnika koji se sumnjiče za lažne dojave o bombama u srednjim školama na području Kantona Sarajevo.

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, poslepodne su pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva, slobode lišili tri maloletnika za koje postoji osnov sumnje da su tokom današnjeg dana, ali i ranije, lažno dojavili postojanje eksplozivne naprave u srednjim školama na području Kantona Sarajevo - saopštila je policija BiH, prenosi Radio Sarajevo.

Zajednički tim koji čine policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, stručnjaka za sajber bezbednost Federalne uprave policije, a koji deluje pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva nastavljaju intenzivan rad na ovim predmetima, dodaje se u saopštenju.

U poslednjih nekoliko nedelja gotovo su svakodnevne lažne dojave o postavljenim bombama u školama u Sarajevu što je paralizovalo obrazovni proces. 

Zbog lažnih dojava uhapšeno je više maloletnih osoba i jedan osamnaestogodišnjak.

Osumnjičenom osamnaestogodišnjaku, koji je sedam puta lažno dojavio da su postavljene bombe u više škola u Kantonu Sarajevo, na predlog Tužilaštva, Opštinski sud u Sarajevu odredio je jednomesečni pritvor, podseća Radio Sarajevo.