RASPISANA POTERNICA ZA BOKSEROM: Brutalno pretukao prijatelja, a pre par dana ga nazivao bratom


IZVOR: Republika - 23.10.2024 | 12:54


Ahmetspahić je u komi i nalazi se u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Foto: Facebook
RASPISANA POTERNICA ZA BOKSEROM: Brutalno pretukao prijatelja, a pre par dana ga nazivao bratom

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) raspisalo je poternicu za bokserom, Belminom Pašalićem, zbog teškog premlaćivanja Saudina Ahmetspahiča u nargila baru u Zenici.

Ahmetspahić je u komi i nalazi se u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Samir Valentić, portparol MUP ZDK, potvrdio je za Avaz da je policiju o teškom stanju muškarca obavestilo medicinsko osoblje zeničke bolnice.

- Obavešteni smo, 19. oktobra, od strane lekara kada je lice palo u komu, da je zadobilo teške telesne povrede, životno ugrožavajuće, nastale najverovatnije u tuči. Utvrđeno je da se događaj desio između 16. i 17. oktobra oko ponoći u ugostiteljskom objektu. Za osumnjičenim licem je raspisana poternica. On trenutno nije dostupan, te se za njim intenzivirano traga. Proveravaju se informacije o navodima da je lice pobeglo iz prostorija MUP ZDK – naveo je portparol Valentić za Avaz. 

Foto: Facebook

Pašalić i Ahmetspahić

Belmin Pašalić je poznati zenički bokser i nedavno je izašao iz zatvora

Podsetimo, prava drama dogodila se u Zenici kada je Belmin Pašalić, od ranije poznat policijskim službenicima, ali i javnosti, po raznim krivičnim delima, dugogodišnji zatvorenik KPZ Zenica, brutalno pretukao svog prijatelja, Saudina Ahmetspahića.

Belmin Pašalić je pokušao zataškati slučaj. Prema saznanjima, čim je dobio informaciju da je Saudin Ahmetspahić u životnoj opasnosti, pojavio se u zeničkoj bolnici.

Tu je doktorima izjavio da je Saudin pao na glavu i tako se povredio.

- Hitna pomoć je Saudina zatekla kod šoping centra u Zenici, gde je izgubio svest, odakle je prebačen na Urgentni blok Kantonalne bolnice u Zenici gde se odmah pojavio i Belmin Pašalić. Odmah je došao da vidi u kakvom je stanju pretučeni prijatelj i tada je lekarima izjavio da je on samo pao na glavu. Saudin je dva dana hodao okolo sa teškim telesnim povredama, a da se nije javio lekarima - saznaje Crna-Hronika.

Još uvek se utvrđuju razlozi i motivi nemilog događaja.

Zanimljivo, Pašalić i Ahmetspahić su samo par dana pre tuče objavili zajedničku fotografiju. Pašalić mu je napisao komentar i nazivao ga bratom.

Pored komentara Pašalića, rođak Ahmetspahića je poručio da može biti srećan što ga grli upravo Pašalić.

- Srećan si, rođak, jer te grli ruka dobrog čoveka, a ne neke fukare - napisao je rođak Ahmetspahića.