SVETSKI MEDIJI O NAPADU NA POLICAJCE: Dečak nožem usmrtio jednog, a drugog ranio (VIDEO)


IZVOR: Republika - 25.10.2024 | 00:14


Napadač je uhapšen

Foto: YouTube Printscreen/BHRT
SVETSKI MEDIJI O NAPADU NA POLICAJCE: Dečak nožem usmrtio jednog, a drugog ranio (VIDEO)

Večeras je u policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi došlo do krvoprolića, kada je petnaestogodišnjak usmrtio nožem jednog, a drugog pripadnika policije teško ranio.

O svemu je izvestio i "Associated Press", koji je preneo informacije portparola MUP-a Unsko-sanskog kantona. Mnogi svetski mediji su preuzeli ovu informaciju i objavili je na svojim medijima.

Uhapšen napadač

Kako je potvrđeno iz MUP-a USK za Klix.ba, napadač je 2009. godište i uhapšen je.

Dečak je večeras napao policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi, gde je ubio jednog policajca iz Bosanskog Novog te ranio policajca iz Bosanske Krupe.

Napad je izvršio hladnim oružjem, prvo je napao policajca kojeg je ubio, a zatim se umešao i povređeni policajac. Prema nezvaničnim informacijama, ranjeni policajac je stabilno i nalazi se u Kantonalnoj bolnici Dr. Irfan Ljubljankić.

Motiv napada

Policija za sada nije mogla govoriti o motivima, a prema nezvaničnim informacijama, napadač je prije ovog čina slao čudne poruke poznanicima, opraštajući se od njih. Oni koji su ga poznavali navode da je bio sklon i religijskom ekstremizmu, prenosi Kliks.ba.

Ulice Bosanske Krupe su večeras ispunjene specijalnom policijom, na terenu su pripadnici Specijalističke jedinice, uniformisane policije, kao i inspektori MUP-a USK.

Podsetimo, danas je u Višem sudu u Beogradu nastavljeno suđenje porodici Kecmanović po parničnom postupku 27 članova porodica ubijenih u masovnom ubistvu koje je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" izvršio maloletni Kosta Kecmanović.

Planirano je saslušanje veštaka koji su veštačili dečaka-ubicu, a trebalo bi da budu izvedeni dokazi neuropsihijatrijskog veštačenja oštećenih, odnosno članova porodica ubijenih.

Na samom početku suđenja Marina Ivelja, koja zastupa porodicu Kecmanović, zatražila je dopunu veštačenja.

Na suđenje su pristupili Aneta Lakić, predstavnica komisije veštaka, Ana Najman, psihijatar, i Milena Stanković, psiholog.

Bonus video: