EVO ŠTA SE DEŠAVA S UBICOM POLICAJCA! Dečak iz Bosanske Krupe ušao u stanicu i NOŽEM likvidirao službenika, u BiH popaljeni SVI ALARMI


IZVOR: Republika - 25.10.2024 | 07:11


Lokalne vlasti u šoku nakon jezivog incidenta.

Foto: Printscreen/Youtube/BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine
EVO ŠTA SE DEŠAVA S UBICOM POLICAJCA! Dečak iz Bosanske Krupe ušao u stanicu i NOŽEM likvidirao službenika, u BiH popaljeni SVI ALARMI

Sinoć je u policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi došlo do krvoprolića kad je 15-godišnjak usmrtio nožem jednog, a drugog pripadnika policije teško ranio.

Na fotografiji koja se nalazi na Fejsbuk profilu dečaka koji je napao policajce nalazi se zastava militantne grupe i odeljka zloglasne Al Kaide u Libanu, a za ATV izvor blizak istrazi tvrdi da je pomenuti dečak radikalno raspoloženi islamski verski fanatik.

Isti izvor navodi da napadač potiče iz porodice čiji je otac pripadnik vehabijskog pokreta, a navodno je često viđan u jednom kafiću u Bosanskoj Krupi s grupom istomišljenika.

Ovom prilikom oglasio se i ministar policije Unsko-sanskog kantona Adnan Habibija.

- Šta reći, osim da je ovo jedna velika tuga i ono što nas je posebno sve iznenadilo je da se radi o počinitelju koji je maloletno lice, koji ima 14 godina i koji se usudio da uđe u policijsku stanicu i napadne policijske službenike. Mislim da je ovo stvarno jedan alarm gde moramo kao društvo da se zapitamo šta se sve događa ovde - objasnio je Habibija, koji je stigao na mesto događaja brzo nakon nesreće.

 

 

- Ljudski kada gledate, da li biste očekivali da će vas 14-godišnjak napasti nožem? Nažalost, tragično, policajac je preminuo - dodao je.

Kako piše Klix.ba, napadač je napad izvršio hladnim oružjem, prvo je napao policajca kojeg je ubio, a potom se umešao i povređeni policajac. On je stabilno i nalazi se u Kantonalnoj bolnici ''Dr. Irfan Ljubljankić''.

Na ulicama Bosanske Krupe sinoć je bio veliki broj policije, na terenu su bili i pripadnici specijalističke jedinice, uniformisane policije, kao i inspektori MUP USK.

Sve je ograđeno žutom trakom, a pripadnici policije naoružani dugim cevima obezbeđivali su mesto zločina, na kom se vršio uviđaj.

Stanje dečaka-ubice trenutno nije poznato, a on je uhapšen odmah nakon što je izvršio ovaj zločin i u toku je ispitivanje motiva ovog gnusnog zločina.