POLICIJA NA SVAKOM ĆOŠKU: Teroristički napad u Bosni i Hercegovini u trenutku promenio sve


IZVOR: Republika/I.Đ. - 25.10.2024 | 09:49


U policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi, 15-godišnjak je sinoć ubio jednog policajca, dok je drugog ranio

Foto: youtube.com/printscreen
POLICIJA NA SVAKOM ĆOŠKU: Teroristički napad u Bosni i Hercegovini u trenutku promenio sve

Ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Ramo Isak izjavio je danas da je nakon napada u Bosanskoj Krupi, koji su vlasti okarakterisale kao teroristički, podignut nivo bezbednosti i da će biti povećano prisustvo policije na terenu.

U policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi, 15-godišnjak je sinoć ubio jednog policajca, dok je drugog ranio.

Isak je rekao za BHRT da je jedino što može da poruči da će policija uraditi sve da sigurnost bude podignuta na nivo koji će garantovati bezbednost građana.

- Policija će biti maksimalno na terenu kako bi sve osobe koje počine krivična dela lišili slobode. Uradićemo i maksimalno na preventivi koliko se u ovakvim slučajevima može uraditi. Ostalo je u nadležnosti tužilaštva kao i sudova koji treba da izriču maksimalne kazne za ovakve slučajeve - naveo je Isak, preneo je sarajevski Klix.

Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović rekao je za Klix.ba da će nakon istrage biti utvrđeni tačni uzroci i motivi napada.

Tužilaštvo je okarakterisalo je napad na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi u kojem je jedan policajac poginuo, a drugi povređen, kao akt terorizma.

Napadač (15) je sinoć ušao u policijsku stanicu i hladnim oružjem prvo napao Ognjena Marana, koji je odmah podlegao usled povreda.

Zatim je napao Avdu Hasanović koji je noćas operisan i sada je van životne opasnosti. Napadač je uhapšen.

Uviđajne radnje koje su obavili kantonalni tužilac i istražitelj Sektora kriminalističke policije trajale su od 22:45 do 00:30 sati i završene su.

- Tužilaštvo se izjasnilo da u opisanom događaju postoje obeležja krivičnog dela iz člana 201. Krivičnog zakona FBiH, odnosno 'terorizam'. Istraga i dalje ide svojim tokom radi utvrđivanja uzroka i motiva - rekao je portparol MUP-a Unsko-Sanskog Kantona Adnan Beganović.