UBICA NAJMANJE TRI PUTA UBO POLICAJCA: Isplivali detalji terorističkog napada u Bosanskoj Krupi


IZVOR: Republika/I.Đ. - 25.10.2024 | 12:54


Maloletnik je odmah sinoć uhapšen i pod nadzorom je policijskih organa, međutim budući da je reč o mlađem maloletniku on neće moći krivično da odgovara

Foto: Profimedia/Tanjug AP Edvin Žulić
UBICA NAJMANJE TRI PUTA UBO POLICAJCA: Isplivali detalji terorističkog napada u Bosanskoj Krupi

Maloletni E.S. (14) koji je u četvrtak uveče ušetao u policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi oko 20.40 sati s vrata je napao policajce nožem od kojih je jedan odmah preminuo, drugi je povređen.

Prema pisanju sarajevskog portala N1 u trenutku kada je maloletnik ušao u stanicu policajci su radili na pisanju izveštaja, a kada su ga primetili Ognjen Maran ga je upitao gde je krenuo i nakon što je otvorio vrata od svoje službene prostorije zadobio je najmanje tri uboda nožem.

Od tri uboda, navodi se, fatalan je bio onaj koji je prošao između rebara i policajca ubo direktno u srce.

Drugi policajac Avdo Hasanović pokušao je da onesposobi maloletnika koji je mahnito mahao nožem i on je zadobio višestruke povrede u predjelu abdomena, povrede stomaka i povrede glave, a nakon operacije u Kantonalnoj bolnici njegovo stanje je stabilno.

Maloletnik je odmah sinoć uhapšen i pod nadzorom je policijskih organa, međutim budući da je reč o mlađem maloletniku on neće moći krivično da odgovara.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da bezbednosne pretnje koje dolaze iz Federacije BiH predstavljaju zajednički problem ukupne bezbednosti BiH.

Karan je juče upozorio na bezbednosne pretnje koje dolaze iz FBiH - odnosno aktivnosti vehabijskih pokreta, paradžemata, radikalnih grupa i onih koji su se vratili sa stranih ratišta, a ni 24 časa nije prošlo od toga, u FBiH u Bosanskoj Krupi maloletnik je, kako navodi Srna, iz radikalnih motiva nožem ubio jednog policajca, a drugog ranio.

Karan je istakao da se ne može sakriti ekstremno i radikalno ponašanje.

- To se krije, i to na način da ne shvataju da je to zajednički problem ukupne bezbednosti BiH - rekao je Karan.