TELO UBIJENOG POLICAJCA U TERORISTIČKOM NAPADU U BOSANSKOJ KRUPI IZLOŽENO U HRAMU VASILIJA OSTROŠKOG! Tuga opšta, sahrana sutra!


IZVOR: Republika - 25.10.2024 | 19:30


Maran je ubijen dok je pokušavao da zaštiti svog kolegu, koji je u ovom napadu ranjen.

Foto: Printscreen/Facebook
TELO UBIJENOG POLICAJCA U TERORISTIČKOM NAPADU U BOSANSKOJ KRUPI IZLOŽENO U HRAMU VASILIJA OSTROŠKOG! Tuga opšta, sahrana sutra!

Telo policajca iz Bosanske Krupe Ozrena Marana (53), koji je ubijen sinoć u terorističkom napadu u policijskoj stanici u ovom gradu, izloženo je u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u naselju Jablanica od 18 časova. Sahrana će se obaviti sutra u 14 sati na Novom groblju u Jablanici.

Marana je u četvrtak uveče ubio maloletnik (14) koji je upao u policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi, a tom prilikom je ranio drugog policajca Avda Hasanovića. Dečak je priveden. 

Maran je ubijen dok je pokušavao da zaštiti svog kolegu, koji je u ovom napadu ranjen. Dvojica policajaca pisala su izveštaje kada ih je dečak napao nožem.

Foto: Printscreen/Facebook

Umrlica ubijenog policajca u terorističkom napadu u Bosanskoj Krupi

 

Maloletnog E.S. (14), pretpostavlja se, radikalizovao je stric. On je, naime, član vehabijskog pokreta, piše sarajevski portal Raport.

Prema saznanjima ovog portala, FUP je odranije imao informacije da je stric ovog maloletnika vehabija.

Dalje se navodi da je policija pokušala da pronađe tu osobu, ali je utvrdila da je on napustio BiH i otišao u Hrvatsku.

Prema nezvaničnim informacijama, maloletnik je prvo napao Hasanovića, a Marana je napao nožem i naneo mu smrtonosne povrede nakon što je on pokušao da odbrani kolegu. U Bosanskoj Krupi proglašen je dan žalosti zbog ubistva policajca.

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona (USK) je ovaj napad okarakterisala kao teroristički.

Trenutno se istražuju sve okolnosti i motivi napada, a istraga je usmerena i na moguću povezanost sa radikalnim grupama.

Proveravaju se i aktivnosti maloletnog napadača na na društvenim mrežama, kao i kontakti koje je imao u poslednjem periodu.

Džemal Balkić, prvi komšija maloletnika koji je počinio ovaj zločin, rekao je da je "on bio jedan od najmirnijh dečaka", te da "nikada ne bi mogao ni pomisliti da bi on ovako nešto mogao učiniti".

Bonus video