RANIO STARICU, BEŽAO OD POLICIJE KROZ ŠUME U SRBIJU... Ubica iz Bijelog polja OKORELI ROBIJAŠ, 30 godina bio u zatvoru!


IZVOR: Republika/J.B. - 26.10.2024 | 10:17


Najnoviji detalji zločina!

Foto: shutterstock
RANIO STARICU, BEŽAO OD POLICIJE KROZ ŠUME U SRBIJU... Ubica iz Bijelog polja OKORELI ROBIJAŠ, 30 godina bio u zatvoru!

U selu Sokolac, u blizini Tomaševa kod Bijelog Polja, u petak veče pronađena su tela brata i sestre Milanke i Jovana Madžgalj, oboje starosti oko 50 godina, koja su ubijena vatrenim oružjem.

Policija je brzo pokrenula potragu za ubicom i identifikovala osumnjičenog Aliju Balijagića, višestrukog povratnika u izvršenju teških krivičnih dela, koji se dao u beg nakon zločina.

Balijagić je ime poznato policiji i pravosudnim organima još od osamdesetih godina, kada su ga počeli povezivati s razbojništvima i teškim krađama. Tokom svoje kriminalne karijere, bio je osuđivan više puta i proveo je oko 30 godina u zatvoru zbog različitih krivičnih dela.

Krajem 2002. godine, Balijagić se odmetnuo u šume i nakratko prešao u Srbiju, gde je, prema navodima, počinio seriju pljački i razbojništava u okolnim mestima – Prijepolju, Priboju i Čajetini. Nakon višemesečnog skrivanja, pao je u ruke Antiterorističke jedinice MUP-a Crne Gore.

Pre devet godina, Balijagić je ponovo privukao pažnju policije kada je, nakon detaljne istrage, osuđen u Višem sudu u Bijelom Polju na deset godina zatvora zbog brutalnog napada i ranjavanja starice. Nakon prikupljenih dokaza i okončanja sudskog procesa, osuđen je na osnovu krivičnih dela razbojništva i nanošenja teških povreda.

Nakon dvostrukog ubistva u Sokocu, policija je odmah pokrenula opsežnu potragu za Balijagićem. Specijalne jedinice, među kojima su pripadnici Protivterorističke jedinice i helikopterska podrška MUP-a Crne Gore, angažovane su u pretrazi terena kako bi osumnjičeni što pre bio lociran i priveden pravdi.

BONUS VIDEO