MEŠTANI BIJELOG POLJA ISPREPADANI! Svi su zaključani u kućama, naoružani ubica JOŠ U BEKSTVU!


IZVOR: Republika/J.B. - 26.10.2024 | 11:02


Ručao, pa ubiio Milanku i Jovana!

Foto: Profimedia
MEŠTANI BIJELOG POLJA ISPREPADANI! Svi su zaključani u kućama, naoružani ubica JOŠ U BEKSTVU!

Brat i sestra, Milanka i Jovan Madžgalj, ubijeni su sinoć u selu Sokolac kod Bijelog Polja, dok je osumnjičeni za ovo dvostruko ubistvo, Alija Balijagić, još uvek u bekstvu. Policija je saopštila da su na terenu sve dostupne jedinice i apelovala na građane da budu oprezni.

Prema izveštaju novinarke TVCG, pristup selu Sokolac trenutno je onemogućen, jer jake policijske snage obezbeđuju put od Slijepačkog Mosta do tog sela.

- Na ovom potezu prisutne su jake policijske snage koje blokiraju put ka selu. Uspeli smo telefonski da stupimo u kontakt s nekim od meštana, koji su zabrinuti i uplašeni, te se nalaze zaključani u svojim domovima - prenosi TVCG.

Policija je rasporedila svoje snage na oko 10 kilometara trase i temeljno pretražuje teren u potrazi za osumnjičenim.

Podsećamo, Balijagić je ime poznato policiji i pravosudnim organima još od osamdesetih godina, kada su ga počeli povezivati s razbojništvima i teškim krađama. Tokom svoje kriminalne karijere, bio je osuđivan više puta i proveo je oko 30 godina u zatvoru zbog različitih krivičnih dela.

Krajem 2002. godine, Balijagić se odmetnuo u šume i nakratko prešao u Srbiju, gde je, prema navodima, počinio seriju pljački i razbojništava u okolnim mestima – Prijepolju, Priboju i Čajetini. Nakon višemesečnog skrivanja, pao je u ruke Antiterorističke jedinice MUP-a Crne Gore.

Pre devet godina, Balijagić je ponovo privukao pažnju policije kada je, nakon detaljne istrage, osuđen u Višem sudu u Bijelom Polju na deset godina zatvora zbog brutalnog napada i ranjavanja starice. Nakon prikupljenih dokaza i okončanja sudskog procesa, osuđen je na osnovu krivičnih dela razbojništva i nanošenja teških povreda.

Nakon dvostrukog ubistva u Sokocu, policija je odmah pokrenula opsežnu potragu za Balijagićem. Specijalne jedinice, među kojima su pripadnici Protivterorističke jedinice i helikopterska podrška MUP-a Crne Gore, angažovane su u pretrazi terena kako bi osumnjičeni što pre bio lociran i priveden pravdi.

BONUS VIDEO