REPUBLIKA SAZNAJE: Alija ubijenom bratu i sestri pretio nožem da mu daju novac, PA SE VRATIO I UPUCAO IH KAD JE ČUO OVO!


IZVOR: Republika/J.B. - 26.10.2024 | 13:31


Prethodno su ga Milanka i Jovan napojili i nahranili!

Foto: Tanjug/Profimedia, instagram/mojbeograd_vesti
REPUBLIKA SAZNAJE: Alija ubijenom bratu i sestri pretio nožem da mu daju novac, PA SE VRATIO I UPUCAO IH KAD JE ČUO OVO!

Brat i sestra, Jovan i Milanka Madžgalj, brutalno su ubijeni pucnjem kroz prozor u svojoj kući u bjelopoljskom selu Sokolac, dok je osumnjičeni Alija Balijagić, višestruki povratnik, još uvek u bekstvu.

Kako Republika ekskluzivno saznaje, Alija je prvo pio i jeo u domu tragično stradalih, a potom im je tražio novac uz pretnju pištoljem.

- Pošto je čuo da ga je nesrećna žena prijavila telefonom policiji, vratio se i ubio nju i njenog brata - kaže izvor Republike i dodaje:

- Inače, on se često odmetao od kuće i po selima pljačkao nemoćne, kao i vikendice u kojima nije bilo nikoga. Jednog starca ostavio je zaključanog bez vode i hrane u kući danima nakon što ga je opljačkao. Starice je silovao i pljačkao njihove kuće. U široj porodici počinio je razna zverstva, pa su ga ponekad i skrivali zbog sramote. Pušku kojom je počinio zverstvo nedavno je ukrao iz vikendice jednog Bjelopoljca u koju je provalio. -

Alija Balijagić, osumnjičen za dvostruko ubistvo u selu Sokolac kod Bijelog Polja, višestruki je povratnik u kriminalu, s bogatim dosijeom koji obuhvata razbojništva, pokušaje ubistva, silovanja i nasilničko ponašanje. Zbog različitih zločina, proveo je oko 30 godina na robiji, a prvi put je postao poznat po razbojništvima još tokom osamdesetih godina.

Balijagić se posebno istakao 2002. godine kada se odmetnuo u šume, potom prešao u Srbiju i počinio niz razbojništava po selima prijepoljske, pribojske i čajetinske opštine, sve do trenutka kada ga je Antiteroristička jedinica MUP-a Crne Gore konačno uhapsila. Pre devet godina osuđen je na deset godina zatvora zbog silovanja starice, a hapšenje je usledilo nakon što su protiv njega prikupljeni ključni dokazi.

Nakon ovog stravičnog zločina, policija je odmah pokrenula intenzivnu potragu za Balijagićem, u kojoj su angažovani helikopteri, dronovi i policijski psi. Pripadnici policije "češljaju" teren peške, krećući se iz pravaca Mojkovca, Bijelog Polja i Stožera, dok se ujedno apeluje na stanovnike da ostanu u svojim domovima i ne primaju nepoznate osobe.

Potraga je dodatno intenzivirana nakon što je predsednik Mesne zajednice Tomaševo, Vesko Gogić, izjavio da se Balijagić u tom reonu kretao već deset dana, viđan sa puškom i redenicima, predstavljajući se kao lovac koji je izgubio pse. Uprkos ranijim upozorenjima meštana, policija nije uspela da ga pronađe, što je dodatno uznemirilo stanovnike.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez linkovanja i navođenja izvora, a to je Republika.rs.

BONUS VIDEO