"GOVORI ISTINU, U IME ALAHA, DOK TE NE UBIJU"! Osvanule jezive poruke na profilu dečaka koji je ubio policajca Ozrena! (FOTO)


IZVOR: Republika/M.S. - 26.10.2024 | 17:50


Esktremisti udruženo daju podršku ubici!

Foto: Printscreen/Youtube, Shutterstock, Printscreen/Facebook/Instagram
"GOVORI ISTINU, U IME ALAHA, DOK TE NE UBIJU"! Osvanule jezive poruke na profilu dečaka koji je ubio policajca Ozrena! (FOTO)

Javnost u BiH je ostala zgrožena kada je maloletnik sa nepunih 15 godina ušao u PS Bosanska Krupa, izvadio nož, a onda njime usmrtio jednog, a ranio drugog policajca.

Ovaj čin je Tužilaštvo USK okarakterisalo kao teroristički. POGLEDAJ GALERIJU

Na društvenim mrežama maloletnog ubice nema niti jedne njegove fotografije, a postoje brojni natpisi na arapskom jeziku piše Avaz.

Na njegovom Instagram nalogu piše "Govori istinu, u ime Allaha, dok te ne ubiju; pa u firdevs sa Muamedom".

Podsećamo, policajac Ozren Maran, koji je nastradao u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi, sahranjen je danas. 

Na sahrani su se okupili mnogi prijatelji, kolege i članovi porodice, preneo je Dnevni avaz.

U Unsko-sanskom kantonu je zbog smrti policajca danas Dan žalosti.

Maran je ubijen u četvrtak uveče kada je maloletnik (14) ušao u stanicu i nožem napao njega i njegovog kolegu, Avda Hasanovića, koji je operisan u Kantonalnoj bolnici "Dr Irfan Ljubijankić" i prema poslednjim informacijama, u stabilnom je stanju. 

Ubijeni policajac pokušao je da zaštiti kolegu kad mu je maloletnik, za koga se sumnja da ga je radikalizovao stric, zabio nož u stomak.

Fikret Arnautović, čija je ćerka udata za brata ubijenog policajca, rekao je da svi teško podnose ono što se desilo. 

Dodao je kako Maran to veče nije ni trebao da radi, već je došao da zameni kolegu.

- Još inače nije bila njegova smena, menjao je čoveka. Voleo bih samo znati šta je bila pozadina svega ovoga. On je za godinu i po dana trebao u penziju. Svi su ga hvalili, iz Federacije nije bilo pogovora.  Šta je tu je... sudbina je takva i to se ne može izmeniti. Da to balavac napravi...  - rekao je Arnatuović za "Avaz".