ALIJA SE POPEO NA BLOK DA BI UPUCAO BRATA I SESTRU! Jezive scene ispred kuće u kojoj se dogodilo dvostruko ubistvo kod Bijelog Polja!


IZVOR: Republika/J.B. - 27.10.2024 | 13:20


Drugi dan potrage za višestrukim prestupnikom!

Foto: MUP Crne Gore, Shutterstock
ALIJA SE POPEO NA BLOK DA BI UPUCAO BRATA I SESTRU! Jezive scene ispred kuće u kojoj se dogodilo dvostruko ubistvo kod Bijelog Polja!

Zadnji deo kuće u selu Sokolac, nedaleko od Tomaševa, gde se dogodilo dvostruko ubistvo, pruža jeziv prizor: polomljen stakleni prozor pogođen metkom i betonski blokovi na koje se, prema prvim sumnjama istražitelja, osumnjičeni ubica popeo da bi ostvario pristup u unutrašnjost domaćinstva.

Kako javlja reporter lista Dan, blok je još uvek ispod prozora.

Ubijeni brat i sestra, Jovan i Milenka Madžgalj, nastradali su u svom domu, dok je osumnjičeni Alija Balijagić, poznati povratnik u kriminalnim aktivnostima, nakon zločina nestao bez traga. S obzirom na prirodu slučaja, policija i vojska su u stanju pune pripravnosti; veći broj službenika Vojske Crne Gore i policijskih snaga prisutan je na svim prilazima Bijelom Polju i selu Sokolac, dok se detaljno pretražuju okolna naselja i šume.

Ova dvodnevna intenzivna potraga za Balijagićem podrazumeva rigorozne mere sigurnosti.

Na svakom prilazu Bijelom Polju i selima u blizini Tomaševa, gde se zločin dogodio, postavljeni su policijski punktovi gde se proveravaju sva vozila i lica koja ulaze u područje. POGLEDAJ GALERIJU

Posebno angažovane jedinice, uključujući i Protivterorističku jedinicu policije (PTJ), Posebnu jedinicu policije (PJP), graničnu policiju i helikopterske jedinice, aktivno su uključene u potragu. Takođe, na terenu su prisutni dronovi i psi tragači, a dodatnu podršku pružaju specijalne jedinice Vojske Crne Gore koje učestvuju u pretrazi nepristupačnog terena Vraneške doline i okolnih šuma.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore, Danilo Šaranović, naveo je da su, prema prvim saznanjima, Jovan i Milenka, nekoliko sati pre ubistva, ugostili Balijagića u svom domu, verovatno ne sumnjajući da će im on ubrzo nauditi. Sumnja se da je osumnjičeni koristio lažno ime i predstavljao se kao lovac koji je izgubio pse, čime je uspeo da stekne poverenje i pristup kući Madžgaljevih.

Policija je u petak uveče, oko 21.10 časova, zvanično potvrdila da je dobila dojavu o dvostrukom ubistvu u zaseoku Sokolac, kada su pronađena tela žrtava u kući, dok je osumnjičeni bio u bekstvu. Policijski službenici iz Regionalnog centra bezbednosti "Sever", uz podršku helikopterske jedinice MUP-a i vojske, odmah su pokrenuli opsežnu operaciju s ciljem lociranja i hapšenja počinioca. Policija je pozvala građane, posebno stanovnike Bijelog Polja i okolnih sela, na oprez, savetovala ih da ostanu u svojim kućama i ne puštaju nepoznate osobe dok su policijske akcije u toku.

Ovaj slučaj je izazvao veliki strah među lokalnim stanovništvom, koje sada živi pod policijskom opsadom. Stanovnici su uznemireni i osećaju nesigurnost, posebno jer je osumnjičeni za ovo brutalno delo bio poznat policiji zbog prethodnih krivičnih dela.

(Dan)

BONUS VIDEO