SAHRANJENI MILENKA I JOVAN MADŽGALJ! Sahrani prisustvovao veliki broj građana


IZVOR: Republika/M.S. - 27.10.2024 | 15:57


Ubica i dalje u bekstvu.

Foto: MUP Crne Gore, Facebook/Vijesti iz Bijelog Polja
SAHRANJENI MILENKA I JOVAN MADŽGALJ! Sahrani prisustvovao veliki broj građana

Danas je mali selo Sokolac bilo ispunjeno tugom dok se zajednica okupila da izrazi poslednji pozdrav sestri i bratu Milenki i Jovanu Madžgalj. Tužna prilika je obeležena preplavljenim prisustvom rodbine, komšija i velikog broja građana koji su došli da odaju počast. Tragične smrti braće i sestre, navodno od strane Alije Balijagića, šokirale su ovu složenu zajednicu.

Monstruozni zločin, koji se odigrao u ruralnom selu Sokolac, ostavio je zajednicu u šoku. Osumnjičeni počinilac, Alija Balijagić, navodno je predmet intenzivne potrage koja uključuje sve raspoložive policijske snage i elitne vojne jedinice. Balijagić, star 65 godina, već je bio tražen od strane vlasti zbog krađe pre tragičnih događaja koji su se odigrali u petak uveče.

Sahrana je bila emotivna, sa iskrenim govorima oproštaja koje su izneli uglavom funkcioneri Bijelog Polja. 

Vesko Gogić, predsednik lokalne zajednice Tomaševo, pružio je dirljivu posvetu ispred kapelice u Vranštici, dok je na groblju u Sokocu, profesor Milovan Furtula, nastavnik u Tomaševu, odao potresan oproštaj preminuloj braći i sestri. Prisustvo gradonačelnika Bijelog Polja, Petra Smolovića i njegovih saradnika, zajedno sa brojnim drugim zvaničnicima, pokazalo je samo o kakvoj se tragediji, koju ovakvo mesto ne pamti, radi. 

Kao znak poštovanja prema braći i sestri Madžgalj i dubokom gubitku koji je zajednica doživela, opština Bijelo Polje je proglasila Dan žalosti.