HITNO SE OGLASILA POLICIJA, NA DAN UBISTVA CEO DAN TRAŽILI BALIJAGIĆA: Najnovije informacije o dvostrukom ubistvu kod Bijelog Polja! BILI I U KUĆI ŽRTAVA PRE NEGO ŠTO SU LIKVIDIRANI!


IZVOR: Republika - 27.10.2024 | 19:16


Navedena prijava se odnosila se na okolnost da se lice A.B. nalazi u zaseoku Sokolac i da poseduje pušku, navode u Upravi policije.

Foto: Tanjug/AP, instagram/mojbeograd_vesti
HITNO SE OGLASILA POLICIJA, NA DAN UBISTVA CEO DAN TRAŽILI BALIJAGIĆA: Najnovije informacije o dvostrukom ubistvu kod Bijelog Polja! BILI I U KUĆI ŽRTAVA PRE NEGO ŠTO SU LIKVIDIRANI!

Iz Uprave policije oglasili su se večeras saopštenjem u kojem tvrde da nije tačno da su građani više puta zvali policiju zbog Alije Balijagića, osumnjičenog za dvostruko ubistvo u bjelopoljskom selu Sokolac.

- Nisu tačni navodi da je ovo lice više puta prijavljivano Upravi policije, jedina prijava iz MZ Tomaševo, u odnosu na A.B. primljena je 25. oktobra, tačnije na dan kada je krivično delo i izvršeno. Navedena prijava odnosila se na okolnost da se lice A.B. nalazi u zaseoku Sokolac i da poseduje pušku. Tada su policijski službenici, odmah, bez odlaganja postupili po prijavi i izašli na lice mesta gde nije zatečeno prijavljeno lice, već se ono u međuvremenu udaljilo - navode iz UP.

Kako su kazali, policija je tokom čitavog dana 25. oktobra, do predvečernjih časova, vršila obilazak terena.

- Kao i upravo objekat stanovanja sada smrtno stradalih lica, kao i druge lokalitete gde borave meštani u cilju prikupljanja više informacija. Tom prilikom A.B. nije pronađen.

Foto: MUP Crne Gore, Facebook/Vijesti iz Bijelog Polja

Alija Balijagić i njegove žrtve Jovan i Milanka Madžgalj

 

Kako kažu, radi objektivnog informisanja javnosti ukazuju da je reč o terenu takve konfiguracije gde se lice moglo sakriti i u relativnoj blizini, a da nije bilo u perimetru i vidokrugu policijskih službenika.

- Kao što je javnosti već poznato, dvostruko ubistvo prijavljeno je policiji 25. oktobra u 21.10 časova, istog dana kada je ovo lice prvi put prijavljeno policiji, te je, odmah po saznanju za događaj, angažovan kompletan sastav Odeljenja bezbednosti Bijelo Polje, policijski službenici su izašli na teren i preduzeli su mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvetljavanja ovog krivičnog dela, identifikovanja izvršioca, njegovog lociranja i lišenja slobode. Pored operativnog sastava Regionalnog centra bezbednosti "Sjever“ koji obuhvata devet odeljenja i stanica policije na severu Crne Gore, stavljen je na raspolaganje i kompletan operativni sastav drugih organizacionih jedinica Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bi u što skorijem vremenskom periodu ovo lice bilo locirano i lišeno slobode - navode.

Kako su dodali, u potrazi za ovim licem koristi se najsofisticiranija tehnika kojom raspolaže Uprava policije.

- Aktivnosti su nastavljene kako tokom jučerašnjeg dana, tako i danas od ranih jutarnjih časova uz angažovanje pomenutih jedinica, a u potragu su se, na zahtev ministra unutrašnjih poslova, uključile i specijalne jedinice Vojske Crne Gore koje zajedno sa službenicima Uprave policije - Ministarstva unutrašnjih poslova, preduzimaju mere i radnje na lociranju A.B. i njegovog lišenja slobode. Naglašavamo da se radi o licu koje je trenutno naoružano, koje se još uvek nalazi na slobodi, te apelujemo pre svega na sve meštane Tomaševa i okolnih sela, ali i sve građane Crne Gore, da sva saznanja koja imaju u odnosu na ovo lice odmah i bez odlaganja podele sa policijom pozivom na broj dežurne službe Odeljenja bezbednosti Bijelo Polje 067/184-844 ili na besplatni broj 122, najbližoj policijskoj stanici ili na drugi način. 

Foto: Ustupljene fotografije/Dan/Mićko Vujisić

Policija Crne Gore u potrazi za dvostrukim ubicom

 

Podsećaju da građani svoja saznanja o ovom licu policiji, pozivom na ove brojeve, mogu saopštiti i anonimno.

- Pomoć lokalnog stanovništa je Upravi policije od izuzetne važnosti budući da je reč o velikom razuđenom terenu, koji je velikim delom nepristupačan, te je svaka informacija u ovom momentu dobrodošla. Policija u saradnji sa Vojskom Crne Gore sprovodi intenzivne aktivnosti, vrši se ciljna pretraga terena i obilasci svih pozicija za koje se može pretpostaviti da mogu poslužiti za boravak i skrivanje ovom licu. Takođe apelujemo na stanovnike Bijelog Polja, naročito meštane pomenutog sela, da budu oprezni, ostanu u svojim objektima stanovanja i ne dozvole ulazak u iste nepoznatim licima, dok policija preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju stavljanja bezbednosne situacije pod kontrolu i lišenja slobode izvršioca.

Bonus video