DENIS JE UBIJEN ZBOG SILOVANJA? Otkriven mogući motiv krvoprolića u zatvoru


IZVOR: Republika/I.Đ. - 28.10.2024 | 13:32


Sadiković je vozilom Hitne pomoći prebačen na CUM Mostar gde je od zadobijenih povreda preminuo

Foto: facebook printscreen
DENIS JE UBIJEN ZBOG SILOVANJA? Otkriven mogući motiv krvoprolića u zatvoru

U Kazneno popravnom zavodu u Mostaru u subotu je ubijen Denis Sadiković (35, na slici iznad) iz Sarajeva koji je izdržavao kaznu zbog silovanja devojke, a njega je, dok je bio u toaletu, nožem u vrat ubo drugi zatvorenik A. Š. (37) iz Mostara.

Sadiković je vozilom Hitne pomoći prebačen na CUM Mostar gde je od zadobijenih povreda preminuo, prenosi sarajevski Kliks.

Presudom Kantonalnog suda u Sarajevu iz 2021. godine, Sadiković je osuđen na tri godine i šest meseci zatvora zbog silovanja i protivpravnog lišenja slobode svoje devojke M. Š.

Nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH delimično uvažio žalbu Tužilaštva Kantona Sarajevo preinačena je presuda i Sadiković je za silovanje osuđen na četvorogodišnju zatvorsku kaznu, a za krivično delo protivpravno lišenje slobode na šest meseci, odnosno, na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest meseci.

Kako je među zatvorenicima poznat kodeks da najgore prolaze silovatelji, nije isključeno da je Denis Sadiković ubijen upravo iz tog razloga.

Kad smo kod zatvora, helikopter sa termovizijom u nedelju je pretraživao rejon oko Tomaševa, u okviru potrage za Alijom Balijagićem, osumnjičenim za ubistvo dvoje meštana sela Sokolac u Bijelom Polju.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević tokom posete selu Sokolac u Bijelom Polju rekao je da su pripadnici Vojske i policije uključili sve kapacitete i tehnike kojima raspolažu kako bi locirali osumnjičenog za dvostruko ubistvo u tom mestu, prenosi RTCG.

Lazarević je saopštio i da će u nedelju u svim kućama na tom području noćiti vojnici kako bi zaštitili uplašene građane.

Helikopter sa termovizijom je ka Bijelom Polju poleteo sa bivšeg jalovišta u Mojkovcu. Potraga za Balijagićem je ušla u četvrti dan.

Odlukom predsednika opštine Bijelo Polje Petra Smolovića, nedelja je proglašena Danom žalosti na teritoriji te opštine, povodom ubistva Jovana i Milenke Madžgalj, preneli su crnogorski mediji.

Milenka i Jovan Madžgalj ubijeni su 25. oktobra u večernjim satima iz vatrenog oružja.