Putin se oglasio povodom operacije u Ukrajini: Sve teče striktno po planu


IZVOR: Republika - 03.03.2022 | 17:21


Istakao je da nacionalisti i strani plaćenici u Ukrajini, između ostalog i sa Bliskog istoka, koriste civile kao živi štit.

Foto: Tanjug/AP
Putin se oglasio povodom operacije u Ukrajini: Sve teče striktno po planu

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je na sednici Saveta za bezbednost da specijalna vojna operacija u Ukrajini teče striktno po planu i da se svi zadaci uspešno realizuju. Vojnici i oficiri koji učestvuju u operaciji su odvažni i ostaju u stroju i posle ranjavanja.

- Naši vojnici s punim razumevanjem ispravnosti cilja učestvuju u specijalnoj operaciji u Ukrajini, čak i posle ranjavanja ostaju u stroju - rekao je on, prenosi Sputnjik.

Putin je rekao da su ruske snage u regionu Volnovahe u DNR probili odbranu koju su ukrajinski nacionalisti držali osam godina.

Kako je istakao, nacionalisti i strani plaćenici u Ukrajini, između ostalog i sa Bliskog istoka, koriste civile kao živi štit.

- Rusi i Ukrajinci si jedan narod i od toga nikad neću odustati - poručio je Putin.

Putin i članovi Saveta bezbednosti na početku sastanka minutom ćutanja odali su počast poginulima tokom specijalne operacije u Ukrajini.

Kako je rekao ruski predsednik, vojnici se bore u Ukrajini kako niko ne bi ugrožavao bezbednost Rusije, istakavši da se Rusi ponose Oružanim snagama.