PUTIN JE U NEMOGUĆOJ POZICIJI, RAT NE MOŽE DA DOBIJE! Daleko odjeknule reči diplomate: RUSI PROŠLI GORE NEGO U AVGANISTANU!


IZVOR: Republika - 05.05.2022 | 14:27


Putinovi planovi srušeni - izgubio više vojnika nego tokom rata u Avganistanu.

Foto: Tanjug/AP/profimedia.rs
PUTIN JE U NEMOGUĆOJ POZICIJI, RAT NE MOŽE DA DOBIJE! Daleko odjeknule reči diplomate: RUSI PROŠLI GORE NEGO U AVGANISTANU!

Ruski predsednik Vladimir Putin je u „nemogućoj poziciji“ zbog teških gubitaka koje je Rusija pretrpela tokom invazije na Ukrajinu.

Gore prošli nego u Avganistanu

Ove šokantne izjave dolaze od bivšeg ambasadora Velike Britanije u Rusiji, ser Edvard Vuda,  koji je ocenio da je Putin pretrpeo više gubitaka u Ukrajini nego u Avganistanu, kada je likvidirano više od 15.000 ruskih vojnika.

- Putin je mislio da će pobediti mnogo ranije. Međutim, karte ne idu u njegovu ruku. Teško gubi i mislim da moramo da shvatimo da on ne može da pobedi u ratu u smislu postizanja rešenog ishoda - rekao je bivši ambasador Velike Britanije u Rusiji

Foto: Tanjug/AP/printscreen

Vladimir Putin

- Niko u Ukrajini neće zaboraviti šta je on uradio i šta su njegove snage uradile, i način na koji su to uradile, to je samo po sebi poraz - rekao je on i dodao da to Putina stavlja u "nemoguću poziciju". 

Bivši ambasador je dodao da rusku propagandu "nije briga za istinu", sugerišući da će Vladimir Putin "pokušati da smisli neku vrstu priče" kako bi objasnio sporost.

Sastanak Zelenski-Putin još uvek nije opcija

Bivši ambasador veruje da neće biti pravog dijaloga dok rezultati u istočnim regionima ne budu jasni. 

- Ako Rusija nastavi da gubi trupe po stopi kojom je, onda su mogli da pričaju o povlačenju Rusije, u suštini. Ukoliko pobedi, klanjem više Ukrajinaca, to još uvek nije pobeda jer nije trajno rešenje - zaključio je on.

Planirano ispoljavanje moći ruskog predsednika Putina moglo bi da se pretvori u izuzetno jadan prizor dok u ponedeljak, 9. maja, pokreće veoma iscrpljenu vojsku.