NEMAČKI MINISTAR ODBRANE PRETERAO SA IZJAVOM: Udar na rusku teritoriju je prihvatljiva taktika


IZVOR: Republika - 21.04.2023 | 14:19


Nemački ministar odbrane Pistorijus saopštio je da su "udari na rusku teritoriju prihvatljiva taktika" za operacije Oružanih snaga Ukrajine.

Foto: Tanjug/AP
NEMAČKI MINISTAR ODBRANE PRETERAO SA IZJAVOM: Udar na rusku teritoriju je prihvatljiva taktika

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus nazvao je ograničene udare UAF na rusku teritoriju prihvatljivom taktikom, piše list Frankfurter algemajne cajtung, kako prenosi Alo.

- Sve dok nema napada na gradove, civile i civilna područja, to se mora prihvatiti kao neophodnost. Ne toliko sa zadovoljstvom, koliko, na primer, da se preseku putevi snabdevanja - rekao je ministar.

Odlučujući o snabdevanju Кijeva oružjem, Zapad mora da zapamti kako se sukob vodi, nastavio je šef Ministarstva odbrane.

- Ako Ukrajina zahteva određene vrste bombi koje su zabranjene širom sveta, onda morate da kažete ne - objasnio je ministar.

Pistorijus je naglasio da postoje crvene linije u snabdevanju oružjem, a posebno su to savremeni borbeni avioni i kasetna municija.

Ukrajina je u martu, prema Rojtersu, zatražila od Sjedinjenih Država kasetnu municiju MК-20, čije delove Кijev želi da izbaci iz dronova.

U američkoj vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj u petak se održava novi sastanak Кontakt grupe za podršku Ukrajini. Učesnici sastanka će razgovarati o daljoj vojnoj podršci Ukrajini.

BONUS VIDEO: