MASOVNI NOĆNI NAPAD NA UKRAJINSKE GRADOVE: Šahidi dolazili U TALASIMA, u Lavovu pogođen VAŽAN OBJEKAT, jake eksplozije u Kijevu i Zaporožju


IZVOR: Republika - 20.06.2023 | 08:03


Rusija je tokom noći izvela noćni napad beslilotnim letelicama na ukrajinske gradove. Ukrajinci tvrde da su oborili 32 od 35 dronova.

Foto: Tanjug/AP
MASOVNI NOĆNI NAPAD NA UKRAJINSKE GRADOVE: Šahidi dolazili U TALASIMA, u Lavovu pogođen VAŽAN OBJEKAT, jake eksplozije u Kijevu i Zaporožju

Vazdušna uzbuna je noćas oglašavana u talasima u svim regionima Ukrajine – prvo na istoku i jugu, zatim u centru, severu i zapadu. Napad je izvršen jurišnim dronovima iranske proizvodnje tipa Šahed, a Zaporožje je pogođeno balističkim projektilima, navodi ukrajinski portal Obozrevatel.

 

Eksplozije su se čule u Kijevu i regionu oko 03:40 . Vojna uprava grada Kijeva saopštila je da su u prestonici delovale snage PVO.

 


Šef KMVA Sergej Popko je ujutru rekao da je ovo drugi napad iranskih dronova na Kijev od početka meseca i prvi u poslednjih 18 dana.

Vazdušna uzbuna u Kijevu i Kijevskoj oblasti trajala je više od tri sata . Ukrajinci tvrde da je za to vreme snagama i sredstvima PVO  uništeno oko 20 neprijateljskih ciljeva .

U regionu Lavova i u samom gradu su se posle 5 sati ujutru čule eksplozije.  Oko 06:00 oglasila se uzbuna za vazdušni napad u Lavovskoj oblasti, a pogođen je kritični infrastrukturni objekat, u kom je došlo do požara.

 

Oko jedan sat ujutru odjeknulo je više eksplozija u Zaporožju. Prema rečima načelnika regionalne vojne uprave Zaporožja Jurija Malaška, u napadu na Zaporožje i okolinu oštećeni su komunikacije, imovina i oprema poljoprivrednih i poljoprivrednih preduzeća , kao i popularno mesto za odmor.

 

Prema podacima Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, Rusi su tokom noći ispalili sedam projektila S-300 na Zaporožje i okolinu . A Vazduhoplovstvo je pojasnilo da je grad gađan grad balističkim projektilima - raketama Iskander-M/S-300 .

BONUS VIDEO: