JEZIVE SCENE TOKOM ZAVRŠNE BORBE ZA ANDRIJEVKU: Komandant pokušava da pobegne, potera kreće odmah, DRON SVE SNIMIO! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 16.09.2023 | 13:34


Ukrajinske oružane snage trenutno se suočavaju s iscrpljujućim borbama protiv ruske vojske u razorenom gradu Bahmutu.

Foto: Printscreen/twitter.com/DenesTorteli
JEZIVE SCENE TOKOM ZAVRŠNE BORBE ZA ANDRIJEVKU: Komandant pokušava da pobegne, potera kreće odmah, DRON SVE SNIMIO! (VIDEO)

Selo Andrejevka ponovno je pod kontrolom Kijeva, što ukazuje na pripremu terena za dalje napredovanje na južnom delu Bahmuta. Ruske snage su osvojile ovaj grad u maju nakon dugotrajnih i teških sukoba.

Uprkos svojim naporima, Ukrajina tvrdi da su ruske snage pretrpele značajne gubitke u ljudstvu i opremi tokom nedavnih borbi. Ova situacija ilustrira intenzitet sukoba i teške posledice koje su zahvatile obe strane.

- Tokom ofanzivnih operacija zauzeli smo selo Andrejevka u Donjeckoj oblasti - saopštio je glavni štab ukrajinske vojske.

 

 

Ukrajinska vojska objavila je snimke iz potpuno uništenog sela.

Andrejevka više ne postoji, ali to je važno područje. To je bitna stvar. Sada možemo da preduzmemo dalje korake - poručio je portparol Treće jurišne brigade Oleksandr Borodin.

 

 

Oleksandr Musijenko, vojni analitičar iz Kijeva, istakao je da se selo Andrejevka nalazi na uzvišenom tlu, što će omogućiti ukrajinskoj artiljeriji efikasno dejstvo u tom području.

Takođe, zamenik komandanta Treće jurišne brigade, Maksim Žorin, objavio je snimak napada dronom na ruske snage putem svog Telegram kanala. Ovaj snimak ilustruje intenzitet borbi i napore koje ukrajinske snage ulažu kako bi povratili kontrolu nad ovim strategijski važnim područjem.

- Tokom borbi za Andrejevku uspeli smo da zarobimo veliki broj ruskih oficira i komandanata, ali i mnogo vojnika. Ovo je jedna takva epizoda. Ruski oficir u vozilu pokušava da pobegne sa položaja, ali dron s kamerom ima drugačije planove za njega - napisao je Žorin.

Na snimku se vide dva vozila kako se ubrzano udaljavaju tražeći spas, ali nedugo zatim jedan dron se zabija tačno u vrata vozača jednog od njih.

BONUS VIDEO: