RUSI KAO OD ŠALE OBORILI MOĆNU UKRAJINSKU RAKETU! Zelenskom će se slošiti, u ovo oružje su se KLELI (VIDEO)


IZVOR: Republika/I.Đ. - 08.01.2024 | 10:47


Ukrajinci su bili ubeđeni da će ova raketa pogoditi sve zacrtane ciljeve

Foto: x/ukrainenewsliveua
RUSI KAO OD ŠALE OBORILI MOĆNU UKRAJINSKU RAKETU! Zelenskom će se slošiti, u ovo oružje su se KLELI (VIDEO)

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je ukrajinsku raketu S-200 iznad Belgorodske oblasti, namenjenu za napade na kopnene ciljeve, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako je navelo ministarstvo, pokušaj Kijeva da napadne ruske ciljeve zaustavljen je 8. januara u 07:00 po moskovskom vremenu.

 

 

"Dežurni PVO sistemi presreli su ukrajinsku raketu iznad teritorije Belgorodske oblasti", navodi se u saopštenju.

Belgorodska oblast više puta je bila meta ukrajinskih napada, a najsmrtonosniji se dogodio u subotu kada je u teškom bombardovanju grada Belgorodu stradalo najmanje 25 civila, uključujući petoro dece, dok je više od 100 ranjeno.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije ponovo su izvršile napad na vojni aerodrom u Starokonstantinovu u Hmeljničkoj oblasti, gde su stacionirani bombarderi Su-24M - nosači krstarećih raketa Storm Shadow / SCALP EG.

U seriji eksplozija u Harkovu oštećena su industrijska postrojenja, na jednom je zabeležen veliki požar. Lokalne vlasti su javile i da je pogođena i obrazovna ustanova.

Eksplozije su odjeknule i u Krivom Rogu, Zaporožju, Dnjepru i Odesi.

 

 


Prethodno su ukrajinski vojni zvaničnici saopštili da je Rusija jutros pokrenula veliki raketni napad na nekoliko ukrajinskih regiona.

U celoj zemlji na snazi je upozorenje na vazdušnu opasnost.