UKRAJINSKA VOJSKA OBJAVILA NOVI SNIMAK! Uništena cela ruska tenkovska četa! Zadat strahovit UDARAC Rusima (VIDEO)


IZVOR: Republika - 14.06.2024 | 17:00


Ukrajinska protivvazdušna odbrana je oborila 17 ruskih jurišnih bespilotnih letelica

Foto: printscreen/facebook
UKRAJINSKA VOJSKA OBJAVILA NOVI SNIMAK! Uništena cela ruska tenkovska četa! Zadat strahovit UDARAC Rusima (VIDEO)

Ukrajinska 68. brigada izazvala je pažnju javnosti objavom video-snimka na kojem se, navodno, vidi kako njihove snage uništavaju celu rusku tenkovsku četu tokom borbi u pravcu Pokrovsk, na istoku zemlje.

Prema objavi na Fejsbuku, uništeno je osam tenkova i osam borbenih vozila pešadije (IFV). Nazar Vološin, portparol grupacije snaga "Horticija", potvrdio je tvrdnje 68. brigade za ukrajinsku agenciju Ukrinform, dodajući da su njihove odbrambene snage uništile osam ruskih tenkova i stavile van funkcije još dva, čime je ukupno uništeno 10 tenkova, čineći time tenkovsku četu.

Takođe, na ovom delu fronta, ukrajinski branioci su u navedenom periodu uništili još osam borbenih oklopnih vozila, dva artiljerijska sistema i još četiri vozila (pri čemu je još jedno oštećeno).

 

 

Obaranje jurišnih bespilotnih letelica

Ukrajinska protivvazdušna odbrana je oborila svih 17 jurišnih bespilotnih letelica tipa "Šahed" i sedam od 14 raketa koje je Rusija lansirala preko noći 14. juna, izjavio je komandant vazduhoplovnih snaga Nikola Oleščuk.

Rusija je navodno lansirala bespilotne letelice iz Jejska u ruskom Krasnodarskom kraju i sa Krima, dok je 10 krstarećih raketa Kh-101/Kh-555 ispaljeno iz aviona bombardera Tu-95 iznad ruske Saratovske oblasti.

Foto: Tanjug/AP Photo/Andriy Andriyenko

Ukrajinska vojska

Moskovske trupe su takođe lansirale tri balističke rakete Iskander-M sa okupiranog Krima i ruskog Krasnodarskog kraja, kao i jednu balističku raketu "Kinžal" Kh-47M2 iz Tambovske oblasti.

Ove vesti su izazvale pažnju javnosti i postavile pitanje o toku i intenzitetu sukoba između Ukrajine i Rusije, kao i o sposobnosti obe strane da se suprotstave protivničkim napadima.

Iako nezavisna provera ovih tvrdnji nije bila moguća, činjenica da su obe strane uključene u intenzivne vojne aktivnosti svakako izaziva zabrinutost u međunarodnoj zajednici.