"ZAPAD ISCRPEO KORIST OD ZELENSKOG" Vašington odredio naslednika ukrajinskom predsedniku?!


IZVOR: Republika - 20.06.2024 | 15:18


Služba navodi da će Zapad lako žrtvovati Zelenskog kada Rusija učvrsti uspehe na bojnom polju

Foto: Tanjug/AP
"ZAPAD ISCRPEO KORIST OD ZELENSKOG" Vašington odredio naslednika ukrajinskom predsedniku?!

Spoljno-obaveštajna služba Rusije saopštila je da se Zapad sprema da otpiše Volodimira Zelenskog, a da Vašington već ima na umu kandidata za predsednika Ukrajine.

- Vašington i njegovi sateliti su zadovoljni situacijom nastalom nakon 20. maja, kada je Zelenskom istekao mandat i u potpunosti zavisi od zapadne podrške - navodi se u saopštenju.

Služba navodi da će Zapad lako žrtvovati Zelenskog kada Rusija učvrsti uspehe na bojnom polju, a ukrajinska vojska bude u bezizlaznoj situaciji.

- Zapadni pokrovitelji Zelenskog će ga lako žrtvovati kada Rusija konsoliduje svoje uspehe na bojnom polju, a iscrpljene i demoralisane ukrajinske trupe naći će se u bezizlaznoj situaciji - saopštila je pres-služba.

Pored toga, u saopštenju se ističe da je Zelenski definitivno izgubio svaku nezavisnost i da se nalazi na kratkom povocu u rukama vašingtonskih nalogodavaca i da neće moći da izbegne odgovornost za pokretanje velikog rata u Evropi.

Foto: Yuliia Ovsiannikova / Zuma Press / Profimedia

Valerij Zalužni

Spoljnobaveštajna služba Rusije saopštila je da Vašington smatra najpogodnijim kandidatom za predsednika Ukrajine bivšeg glavnokomandujućeg ukrajinske vojske, Valerija Zalužnog.

- Iscrpevši "korist" od Zelenskog i shvativši uzaludnost nada na strateški poraz Rusije, Bela kuća će ga bez razmišljanja baciti na smetlište istorije i zameniti ga jednim od ukrajinskih političara koji će biti prihvatljiv za vođenje pregovora sa Moskvom o mirnom regulisanju sukoba. Najpogodniji kandidat za Vašington je bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Valerij Zalužni - zaključuje se u saopštenju.