NAPADNUT KIJEV! Ranjene najmanje dve osobe, rakete letele oko stambenih zgrada


IZVOR: Republika/I.Đ. - 23.06.2024 | 09:50


Kijev, njegova okolina i još nekoliko regiona širom Ukrajine, bili su jutros pod upozorenjem zbog vazdušnih napada oko sat vremena

Foto: Tanjug/AP
NAPADNUT KIJEV! Ranjene najmanje dve osobe, rakete letele oko stambenih zgrada

Najmanje dve osobe ranjene su u noćašnjem ruskom raketnom napadu na Kijev, javlja Ukrajinska pravda.

Dodaje se i da je zbog gelera došlo do oštećenja šestospratnice, kao i više od 20 kuća.

Rusija je noćas ispalila tri rakete na Ukrajinu, pri čemu su sistemi protivvazdušne odbrane uništili dve rakete iznad regiona Kijeva, naveo je na Telegramu Mikola Oleščuk, komandant Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine.

Kijev, njegova okolina i još nekoliko regiona širom Ukrajine, bili su jutros pod upozorenjem zbog vazdušnih napada oko sat vremena.

Rusija će učiniti sve da liši Ukrajinu sposobnosti da napadne energetske objekte, poput napada na Energodar u Zaporoškoj oblasti, koji je ukrajinska vojska izvršila upotrebom bespilotnih letelica, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

"Ovo nije prvi put da je režim (ukrajinskog predsednika Volodimira) Zelenskog jasno pokazao svoju terorističku prirodu i potpuno zanemarivanje bezbednosti nuklearnih objekata, što se posebno manifestuje u stalnom stvaranju pretnji za obavljanje dužnosti osoblja Zaporoške nuklearne elektrane, kao i u pokušajima spoljnog pritiska na odluke zaposlenih u pogonu", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.

Ističe se da su, pored fizičke pretnje od granatiranja, zaposleni u Zaporoškoj NE i članovi njihovih porodica, uključujući i decu, izloženi stalnom psihološkom pritisku jer i dalje dobijaju preteće poruke ukrajinskih specijalnih službi.