VUČIĆ JE BIO U PRAVU, RAT U UKRAJINI VODI SE ZBOG LITIJUMA! Nemci otkrili mračnu stranu najvećeg sukoba u Evropi od Drugog svetskog rata, a SRPSKI PREDSEDNIK JE SVE ZNAO!


IZVOR: Republika - 06.07.2024 | 10:52


Ništa nije slučajno i predsednik je to vrlo dobro znao, svet tek sada vidi o čemu je pričao.

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock
VUČIĆ JE BIO U PRAVU, RAT U UKRAJINI VODI SE ZBOG LITIJUMA! Nemci otkrili mračnu stranu najvećeg sukoba u Evropi od Drugog svetskog rata, a SRPSKI PREDSEDNIK JE SVE ZNAO!

Ruski rat protiv Ukrajine besni već više od dve godine, a cena za obe strane je ogromna. Međutim, jedan od plodova pobede moglo bi biti ono što se krije u zemlji - Ukrajina poseduje ogromne naslage litijuma, što je važan metal za baterije koje pokreću električne automobile ili pametne telefone - upravo ovo su Nemci potvrdili i dokazano je sada da je srpski predsednik Aleksandar Vučić bio u pravu kada je rekao da će se ratovi voditi zbog litijuma!

Mineralno bogatstvo Ukrajine

  • Litijum
  • Nafta
  • Gas
  • Rude
  • Ugalj
  • Dojče vele je u svom prilogu potvrdio da bi ukrajinska nalazišta litijuma mogla da budu među plenom pobede koju Rusija traži, a upravo je Aleksandar Vučić nedavno rekao da će se zbog litijuma voditi ratovi. 

    - Litijum je nešto što postaje najvažnija kritična mineralna sirovina i oko litijuma će se voditi ratovi u budućnosti. Nije slučajno to bilo i zašto smo zaustavljeni pre dve godine i jedanput sam to rekao i ponoviću to jer znam o tome više nego drugi građani ove zemlje. To je bila prava minijatura pojedinih zapadnih službi da zaustave ubrzani i mnogo brži razvoj Srbije nego nekih drugih zemalja u regionu. Prava njihova šahovska minijatura u kojoj su nas porazili, oduzeli nam dve godine vremena dok se nisu izborili za neke svoje interese i dok nisu sačekali neko vreme u kojem ćemo mi da se opametimo i razumemo stvari na drugačiji način - rekao je predsednik Vučić.

    BONUS VIDEO: