OVO SU NAJOPASNIJE PLAŽE NA SVETU! "Rečeno nam je da je ovde strašno!" Za tren oka sve postane KRVAVO! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 10.07.2024 | 01:00


Prošli mesec su na plaži stradale četiri osobe, među kojima i dvoje dece

Foto: Shutterstock
OVO SU NAJOPASNIJE PLAŽE NA SVETU! "Rečeno nam je da je ovde strašno!" Za tren oka sve postane KRVAVO! (VIDEO)

Turisti koji su ovo leto pohrlili na crnomorske plaže na poluostrvu Krimu, koji je 2014. anektirala Rusija, susreću se s novom sumornom stvarnošću - skloništima podignutim u slučaju bombaškog napada kao i sa vrećama s peskom.

Već više od dve godine plaže na ovom poluostrvu koji je Moskva anektirala 2014. godine, samo su na korak daleko od silovitog ratnog vihora u Ukrajini.

Prošli mesec su od krhotina projektila što su ih ispalili Ukrajinci stradale četiri osobe, među kojima i dvoje dece.

To se dogodilo na plaži u gradu Sevastopolju, pri čemu je povređena još 151 osoba.

U predgrađu istog grada, na plaži u četvrti Učujevka kupači sada dele šljunkovitu obalu s betonskim skloništem podignutim u slučaju bombaškog napada, a sklonište je dodatno pojačano vrećama s peskom.

Podsetnik je to na nepoželjan način na koji je rat, a Moskva ga naziva "specijalnom vojnom operacijom", uticao na živote običnih ljudi.

- Smatram da su skloništa za slučaj bombaških napada neophodna - rekla je turistkinja iz Belorusije.

- Došli smo u posetu prijateljima i rečeno nam je da je ovde strašno, ali da su podignuta skloništa i da se poštuju mere bezbednosti. Mislim da je to vrlo važno - kazala je Irina.

Ukrajina je izvela više vazdušnih i pomorskih napada na ruske vojne ciljeve na Krimu, ali mnoštvo ruskih turista i dalje svake godine posećuje krimska kupališta u vreme svojih godišnjih odmora.

- Bićemo mirniji dok budemo boravili na plaži jer znamo da postoje skloništa, dakle smatram ih preko potrebnim - rekao je ruski turista Aleksander Žukoviski, prenosi Hina.