PUCNJAVA NA GRANICI, IMA MRTVIH! Kamiondžija prišao mostu, pa otvorio vatru na snage bezbednosti! (FOTO/VIDEO)


IZVOR: Republika - 08.09.2024 | 14:47


Vlasti dve države su saopštile da će prelaz na mostu, kuda je prošao napadač, ostati zatvoren do daljneg

Foto: Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean
PUCNJAVA NA GRANICI, IMA MRTVIH! Kamiondžija prišao mostu, pa otvorio vatru na snage bezbednosti! (FOTO/VIDEO)

Naoružani napadač ubio je danas tri izraelska civila u blizini graničnog prelaza s Jordanom na mostu Alenbaj pre nego što su ga bezbednosne snage ubile, saopštile su izraelske vlasti.

Foto: Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Pucnjava na izraelsko-jordanskoj granici

 

- Terorista je kamionom iz Jordana prišao području mosta Alenbaj, izašao iz kamiona i otvorio vatru na izraelske bezbednosne snage na mostu - rekla je izraelska vojska.

- Bezbednosne snage su eliminisale teroristu, tri izraelska civila su proglašena mrtvima kao rezultat napada - navodi se.

Granični prelaz poznat je i kao Most kralja Huseina. Nalazi se otprilike na pola puta između Amana i Jerusalima, severno od Mrtvog mora.

Foto: Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Izraelske bezbednosne snage na mostu koji spaja Zapadnu obalu i Jordan

 

Islamski džihad: Ubistva Izraelaca na prelazu između Zapadne obale i Jordana su herojska

Palestinski islamski džihad (PIJ) okarakterisao je napad u kojem su danas ubijena tri Izraelca na granici između okupirane Zapadne obale i Jordana, kao herojski podvig.

Foto: Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Izraelske snage bezbednosti na mostu Kralja Huseina

 

U saopštenju na Telegram kanalu, PIJ je napadača, koji je usmrtio trojicu Izraelaca na prelazu s Jordanom, opisao kao heroje i naveo da je napad ''izraz osećanja jordanskog naroda i arapskog i muslimanskog naroda prema brutalnom masakru koji je počinio neprijatelj”, prenosi Tajms of Izrael.

- Ovaj herojski napad i slični su jedini odgovor koji američka administracija razume - poručio je Palestinski islamski džihad.

PIJ je takođe optužio SAD za saučesništvo u izraelskom ratu u Pojasu Gaze i nasilju nad Palestincima na okupiranoj Zapadnoj obali.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je saučešće porodicama trojice ubijenih muškaraca i rekao da su državljani te zemlje ''okruženi ubilačkom ideologijom koju vodi iranska osovina zla'', koja ne pravi razliku između Izraelaca i, kako je naveo, želi sve da ih ubije.

Izrael i Jordan su saopštili da će prelaz Kralj Husein, kuda je prošao napadač, ostati zatvoren do daljneg.