NAPADNUTA RUSIJA! Ukrajinci izvršili stravičan ulet dronovima! Ove oblasti na udaru moćnog oružja!


IZVOR: Republika - 13.09.2024 | 13:14


Na mesta napada izašle su hitne službe Ruske Federacije

Foto: Youtube/Printscreen/Channel 4 News
NAPADNUTA RUSIJA! Ukrajinci izvršili stravičan ulet dronovima! Ove oblasti na udaru moćnog oružja!

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je 20 ukrajinskih dronova u šest ruskih regiona, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

-Tokom protekle noći osujećen je pokušaj terorističkog napada kijevskog režima na objekte u Rusiji uz korišćenje bespilotnih letelica sa fiksnim krilima - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je preciziralo da su dronovi oboreni iznad Belgorodske, Kurske, Smolenske, Orlovske i Kaluške oblasti, preneo je TASS.

Guverner Orlovske oblasti Andrej Kličkov saopštio je da je jedan ukrajinski dron ometen sistemom za elektronsko ratovanje, a drugi vazduhoplovnom opremom.

- Nije prijavljena šteta, niti ima povređenih. Ekipe za hitne intervencije upućene su na lice mesta - napisao je Kličkov na "Telegramu".

Napadi Rusa na Odesu

Sergej Lebedev, koordinator proruskog pokreta otpora u Nikolajevu, izjavio je za Sputnjik da su na periferiji Odese iz pravca železničke stanice gde se nalaze skladišta ukrajinske vojske odjeknule eksplozije.

Ovo podiže ozbiljna pitanja o bezbednosti i stabilnosti datog regiona, a takođe ukazuje na moguće implikacije na političku i vojnu situaciju u Ukrajini.

Američki oficir Danijel Dejvis upozorio na rizike udara u dubinu ruske teritorije

Američki oficir u ostavci, Danijel Dejvis, izneo je svoje zabrinutosti povodom namera zapadnih zemalja da dozvole udare u dubinu ruske teritorije.

On je istakao da bi ovakav potez predstavljao izuzetno opasnu igru vatrom i da bi mogao imati ozbiljne posledice.

Njegove reči dodatno naglašavaju napetost i rizike koji prate aktuelna dešavanja na globalnoj geopolitičkoj sceni.