PUTIN SPREMA VELIKI NAPAD?! Crnim morem plovi 16 borbenih brodova, nose rakete Kalibr!


IZVOR: Republika/J.B. - 15.09.2024 | 07:47


Brodovi su primećeni i u Sredozemnom i u Azovskom moru!

Foto: AP Alexander Kazakov
PUTIN SPREMA VELIKI NAPAD?! Crnim morem plovi 16 borbenih brodova, nose rakete Kalibr!

Ukrajinski Generalštab Oružanih snaga je danas izneo informacije o prisustvu ruskih vojnih brodova u Crnom moru i okolnim vodama. Prema njihovim navodima, u Crnom moru se nalazi 16 ruskih borbenih brodova, od kojih sedam nosi krstareće rakete Kalibr sa ukupno 48 projektila. Takođe, u Sredozemnom moru se nalazi pet ruskih brodova, od kojih dva nose krstareće rakete Kalibr sa ukupno osam projektila. U Azovskom moru, pak, uplovilo je 12 ruskih vojnih plovila, od čega je četiri krenulo ka Bosforu.

  • Ruska vojna prisutnost u Crnom moru


U skladu sa saopštenjem Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, u Crnom moru se trenutno nalazi 16 neprijateljskih borbenih brodova, od kojih sedam nosi krstareće rakete Kalibr sa ukupno 48 projektila. Ova informacija ukazuje na značajan vojni potencijal Rusije u regionu Crnog mora, što predstavlja važan faktor u geopolitičkim odnosima.

 

 

  • Ruska vojna prisutnost u Sredozemnom moru


Prema navodima Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, pet ruskih brodova se nalazi u Sredozemnom moru, od kojih dva nose krstareće rakete Kalibr sa ukupno osam projektila. Ovo prisustvo dodatno potvrđuje aktivnost ruske vojske u širem regionu, te stavlja jasno do znanja da Rusija posvećuje pažnju i resurse kontroli Sredozemnog mora.

  • Ruska vojna prisutnost u Azovskom moru


Ukrajinski Generalštab Oružanih snaga takođe iznosi podatke o ruskoj vojnoj aktivnosti u Azovskom moru, gde je primećeno prisustvo 12 ruskih vojnih plovila, od kojih je četiri krenulo ka Bosforu. Ova informacija ukazuje na dinamičnost situacije u regionu i na potencijalne implikacije koje prisustvo ruske vojske može imati na regionalnu bezbednost.

  • Prisustvo ruskih vojnih brodova u Azovskom moru


Prema saopštenju Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, u Azovskom moru je primećeno prisustvo 12 ruskih vojnih plovila, od kojih je četiri krenulo ka Bosforu. Ovo ukazuje na aktivnost ruske vojske u ovom regionu i potencijalne implikacije na bezbednost i stabilnost u tom području.

Rusko vojno prisustvo u luci Sevastopolj na Krimu

Konačno, prema informacijama Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, primećeno je ukotvljeno veliko amfibijsko desantno plovilo u luci namenjenoj isporuci nafte u Sevastopolju na Krimu. Ovo izaziva dodatnu pažnju zbog pokušaja ruske vojske da zamaskira prisustvo ovog plovila, što ukazuje na potencijalno tajnovite operacije ili aktivnosti koje se odvijaju na tom području.