GORI BLISKI ISTOK! HEZBOLAH POKRENUO KRVAVU OSVETU! Sevaju "kaćuše", žestok napad na Izrael


IZVOR: Republika/N.M. - 20.09.2024 | 15:00


Hezbolah je rekao da je ruskim raketama "Kaćuša" gađao nekoliko mesta duž granice

Foto: Printscreen/Youtube/MINUT VESTI
GORI BLISKI ISTOK! HEZBOLAH POKRENUO KRVAVU OSVETU! Sevaju "kaćuše", žestok napad na Izrael

Hezbolah je lansirao 140 raketa na severni Izrael samo dan nakon što je prvi čovek militantne grupe Hasan Nasralah najavio osvetu zbog serija eksplozija u Libanu u poslednja tri dana.

Hezbolah je rekao da je ruskim raketama "Kaćuša" gađao nekoliko mesta duž granice, uključujući više baza, kao i štab izraelske oklopne brigade za koji su rekli da su ga pogodili prvi put.

Hezbolah je takođe poručio da su rakete bile odmazda za izraelske napade na sela i kuće u južnom Libanu.

Hezbolah i Izrael razmenjivali su gotovo svakodnevnu vatru od 8. oktobra, ali su napadi u petak jači od uobičajenog, piše AP.

Nasralah je u četvrtak obećao da će nastaviti sa svakodnevnim napadima na Izrael uprkos smrtonosnoj sabotaži komunikacionih uređaja njegovih članova, koju je opisao kao "teški udarac".

Podsećamo, izraelski ministar odbrane Joav Galant izjavio je da rat na Bliskom istoku ulazi u ''novu fazu'', nakon talasa eksplozija pejdžera i drugih elektronskih naprava u Libanu, u kojima su ubijene 32 osobe a ranjeno više hiljada ljudi.

- U razgovoru sa osobljem vazduhoplovstva u bazi Ramat David, naglasio sam: "Otvaramo novu fazu u ratu" - rekao je u sredu Galant, a prenosi Politiko.

On je naveo da se ''centar gravitacije'' operacija preusmerava ka severu Izraela, pošto se sada na tom delu teritorije gomilaju snage i resursi.

 

BONUS VIDEO: