JEDNA OSOBA POGINULA, DVOJE DECE POVREĐENO: Rusi napali oblast Donjecka, bombe padale na sve strane


IZVOR: Republika/I.Đ. - 23.09.2024 | 19:34


Izvršen je napad na grad Kramatorsk, korišćenjem protivvazdušnog raketnog sistema Tornado-S sa kasetnom bojevom glavom

Foto: x/@malcolmx653459
JEDNA OSOBA POGINULA, DVOJE DECE POVREĐENO: Rusi napali oblast Donjecka, bombe padale na sve strane

Jedna osoba je poginula, a 10 je povređeno, uključujući dvoje dece u današnjem napadu ruskih snaga na Donjecku oblast, prenosi Interfaks Ukrajina.

"Ruska vojska je avio bombama gađala selo Šahovo u Pokrovskom okrugu. U granatiranju je povređeno sedam osoba, među njima dvoje dece", napisao je načelnik Donjecke Oblasne vojne uprave Vadim Filaškin na Telegram kanalu.

Pored toga, izvršen je napad na grad Kramatorsk, korišćenjem protivvazdušnog raketnog sistema Tornado-S sa kasetnom bojevom glavom.

"Tokom napada 48-godišnja žena je preminula nasred ulice, a povređeni su njen 48-godišnji suprug i 61-godišnji meštanin. Još jedan 56-godišnji meštanin je povređen u svojoj kući", savodi se u saopštenju Donjeckog regionalnog tužilaštva.

Narednih nekoliko meseci biće odlučujući u ratu Rusije protiv Ukrajine, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski povodom dobijanja Zlatne ploče koju mu je uručila Američka akademija dostignuća.

"Američka akademija dostignuća već 60 godina nagradom Zlatna ploča odaje priznanje za doprinos razvoju čovečanstva. Za domišljatost, koja se može ostvariti samo u uslovima slobode", napisao je Zelenski na društvenoj mreži Iks.

On je naglasio da je Ukrajini preostalo malo vremena da se odredi ishod rata.

"Nemamo mnogo vremena. Sledećih nekoliko meseci biće odlučujući u ovom ratu, ratu Rusije protiv Ukrajine i svih vas, jer je to rat Rusije protiv same slobode. Imamo malo vremena da odredimo kakav će biti njegov ishod, a moramo ga odrediti – ne Rusija i ne njeni krvavi saveznici. Ne treba da izgubimo narednih nekoliko meseci u ratu", naglasio je Zelenski.

On je napomenuo da Ukrajina već ima Plan pobede.