"RAZBIĆE NAM NOS!": HEZBOLAH KREĆE U OSVETU NA RUSKI NAČIN! Penzionisani izraelski general priznao da ih čeka PAKAO


IZVOR: Republika/I.Đ. - 25.09.2024 | 18:17


Hezbolah je poručio da za ubistva u južnom Libanu kreće brutalna osveta i to na ruski način

Foto: Tanjug/AP Photo, File/Hassan Ammar
"RAZBIĆE NAM NOS!": HEZBOLAH KREĆE U OSVETU NA RUSKI NAČIN! Penzionisani izraelski general priznao da ih čeka PAKAO

Poslednja dešavanja na Bliskom istoku i izraelsko bombardovanje južnog Libana kada je poginulo više od 600, a ranjeno skoro 2.000 ljudi, šokiralo je ceo svet.

Nema osobe koja više nije sigurna da će ovo između Izraela i Hezbolaha, odnosno Hamasa trajati, a šta tek reći posle najnovije pretnje militantne grupe?

Hezbolah je poručio da za ubistva u južnom Libanu kreće brutalna osveta i to na ruski način.

Šta to znači?

Kako je preneo "The Wall Street Journal", Hezbolah bi mogao sa primeni taktiku koju je Rusija koristila u Ukrajini, kako bi se savladala izraelska PVO.

Vojni analitičari smatraju da će Hezbolah pronaći inpiraciju u snagama ruskog predsednika Vladimira Putina kako bi lansirale jata dronova i masovne raketne udare na izraelsku protivvazdušnu odbranu.

Na meti militantne grupe iz Libana mogli bi da budu vojne baze, luke i izraelska električna mreža. Izveštaj dolazi samo 48 sati nakon što je Izrael u ponedeljak izvršio najsmrtonosniji napad na Liban još od završetka rata 2006. u tom napadu poginulo je gotovo 600 osoba, dok ih je nekoliko hiljada ranjeno, navelo je Ministarstvo odbrane u Bejrutu.

Hezbolah je najavio osvetu, a ukoliko se odluči na rusku raktiku to bi moglo da bude uspešno.

"Sukob sa Hezbolahom neće biti poput šetnje po parku", kaže Asaf Orion, penzionisani brigadni general izraelske vojske i nastavlja:

"Nema šanse da nam ne razbiju nos".

Centar za strateške i međunarodne studije je u martu objavio izveštaj u kome se navodi da Hezbolah poseduje između 120.000 i 200.000 projektila, prenosi Kurir.