RUMUNI NA NOGAMA: Dronovi im preleću zemlju i idu ka Ukrajini!


IZVOR: Republika/I.Đ. - 27.09.2024 | 09:46


Poruka upozorenja RO-ALERT poslata je meštanima okruga Tulče, gde je grupa dronova i uočena oko dva sata posle ponoći

Foto: X/Printscreen/@ukraine_world
RUMUNI NA NOGAMA: Dronovi im preleću zemlju i idu ka Ukrajini!

Generalni inspektorat za vanredne situacije Rumunije (IGSU) objavio je danas da je grupa dronova uočena u rumunskom vazdušnom prostoru kako se kreće ka ciljevima u Ukrajini.

Poruka upozorenja RO-ALERT poslata je meštanima okruga Tulče, gde je grupa dronova i uočena oko dva sata posle ponoći, prenosi Agerpres.

"Područja koja Rusija namerava da napadne nalaze se na teritoriji Ukrajine, ali na maloj udaljenosti od granice sa Rumunijom, pa postoji mogućnost da određeni objekti, nakon odgovora ukrajinske vojske na napad, padnu na rumunsku teritoriju. Još jednom obaveštavamo ljude u severnom okrugu Tulčea, ali i turiste, da nisu gađani ciljevi ili područja na teritoriji Rumunije", naveo je IGSU.

IGSU je u poruci stanovništvu apelovao na smirenost, a u slučaju da objekti počnu da padaju iz vazdušnog prostora, meštanima je savetovano da bi trebalo da se zaštite i odu u skloništa.

Kad smo kod dronova, najmanje dve osobe su povređene u četvrtak u napadu dronom na izraelsku južnu luku Eiljat, saopštila je izraelska vojska.

Oba povređena muškarca, stara 68 i 28 godina su u dobrom stanju i nije im bila potrebna hospitalizacija, saopštila je izraelska Hitna pomoć, preneo je Tajms of Izrael.

Islamski otpor u Iraku, koji podržava Iran preuzeo je odgovornost za napad.

Grupa tvrdi da je lansirala bespilotne letelice na "vitalni cilj" u najjužnijem izraelskom gradu. Izraelska vojska je navela da je drugi dron presrela korveta klase 5 Sa'ar iznad mora.

Dron je pričinio materijalnu štetu u području luke.