NATO ULAZI U RAT SA RUSIJOM?! Rumuni digli brobene avione! Poletela dva lovca!


IZVOR: Republika - 27.09.2024 | 10:55


Ukrajinski mediji su u petak uveče izvestili o eksplozijama u Izmailu u Odeskoj oblasti Ukrajine

Foto: Profimedia General Dynamics F Fighting Fa
NATO ULAZI U RAT SA RUSIJOM?! Rumuni digli brobene avione! Poletela dva lovca!

Rumunske snage PVO učestvovale su u odbijanju noćnog napada na Izmail, izjavio je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog proruskog otpora Sergej Lebedev.

- Poznato je da je u odbijanju napada učestvovala ne samo ukrajinska, već i rumunska protivvazdušna odbrana, na kraju napada su dva lovca iz Rumunije uletela na teritoriju Ukrajine - rekao je sagovornik agencije.

Kako je primetio Lebedev, rumunski avioni su otišli ​​nakon letenja duž obale. Ukrajinski mediji su u petak uveče izvestili o eksplozijama u Izmailu u Odeskoj oblasti Ukrajine.

Kako je jutros rekao Lebedev, ruska vojska je tokom napada na grad pogodila lučku infrastrukturu, uključujući skladišta zapadne oklopne tehnike, a takođe je eliminisala rumunske plaćenike i militante Oružanih snaga Ukrajine, piše RIA.

Kao odgovor na napade Oružanih snaga Ukrajine, ruske trupe redovno izvode ciljane napade na lokacije ljudstva, opreme i plaćenika, kao i na infrastrukturu neprijatelja: energetske objekte, odbrambenu industriju, vojnu komandu i komunikacije Ukrajine.

Istovremeno, sekretar za štampu predsednika Dmitrij Peskov je više puta naglašavao da vojska ne napada stambene zgrade i društvene ustanove, preneo je Kurir.

Veliki broj mrtvih i ranjenih u ruskom napadu na ukrajinski grad Izmail u Odeskoj oblasti

U južnom ukrajinskom gradu Izmailu, nedaleko od Odese, dogodio se napad dronom koji je rezultirao tragičnim ishodom.

Troje ljudi je poginulo, četrnaest osoba ranjeno, među kojima je i troje dece.  Regionalni zvaničnici su potvrdili da je napad izazvao velike požare i značajnu materijalnu štetu.

Osim napada na Izmail, ruski dronovi su izveli noćni raketni napad na Dnjepropetrovsk, koji je rezultirao oštećenjem industrijskog postrojenja i izbijanjem požara.

Guverner Dnjepropetrovske oblasti, Serhij Lisak, je putem aplikacije Telegram izvestio javnost o ovom ruskom napadu.

 

 

Nakon napada na Izmail u Odeskoj oblasti, objavljeni su snimak i fotografije ovog najnovijeg ruskog vazdušnog udara.

- Osim što je oštetio domove, teroristički napad velikih razmera u ranim jutarnjim satima u petak izazvao je nekoliko požara - izjavio je regionalni guverner Odese, Oleh Kiper.

Ukrajinska protivvazdušna odbrana je izvestila da je uspešno oborila 24 od 32 ruska drona tokom noćnog napada.

Takođe, navedeno je da je jedan od dronova ušao u rumunski vazdušni prostor.

Dodatno se navodi da je protivvazdušna odbrana saopštila da su ruske snage ispalile balistički projektil i dva krstareća projektila tokom napada.

Posebno zabrinjava to što je jedan ruski dron uleteo u rumunski vazdušni prostor, što nije da se dešava prvi put.