ON JE OSUMNJIČEN ZA PRODAJU SMRTONOSNIH PEJDŽERA HEZBOLAHU: Gubi mu se svaki trag! Otkriveno gde je otišao! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 27.09.2024 | 15:43


Prema bugarskom korporativnom registru, Hose je 2022. godine osnovao kompaniju Norta Global sa sedištem u glavnom gradu Sofiji

Foto: Profimedia/Printskrin
ON JE OSUMNJIČEN ZA PRODAJU SMRTONOSNIH PEJDŽERA HEZBOLAHU: Gubi mu se svaki trag! Otkriveno gde je otišao! (VIDEO)

Norveška policija raspisala je međunarodnu poternicu za muškarcem koji se dovodi u vezu s prodajom pejdžera militantnoj grupi Hezbolah.

39-godišnjem Rinsonu Hoseu, osnivaču bugarske kompanije Norta Global koja je navodno deo snabdevačkog lanca pejdžera, izgubio se trag tokom njegovog radnog putovanja u Sjedinjene Države prošle sedmice.

- Juče smo primili prijavu kako je osoba koja se dovodi u vezu s pejdžerima nestala. Otvoren je slučaj nestale osobe i za njom smo raspisali međunarodnu poternicu - saopštila je policija u Oslu. 

Norta Global osnovana u Sofiji pre dve godine

Hose je odbijao da priča o pejdžerima kada ga je Rojters kontaktirao 18. septembra i poklopio je nakon što je upitan o poslovanju kompanije u Bugarskoj.

Nakon toga više nije odgovarao na pozive i poruke novinara. Osim što ima svoju kompaniju, Hose radi i u Odeljenju prodaje norveške medijske kompanije DN Media Group. 

Poslodavac je potvrdio kako je Hose otputovao na konferenciju u Boston 17. septembra, ali je narednog dana izgubio kontakt s njim.

Prema bugarskom korporativnom registru, Hose je 2022. godine osnovao kompaniju Norta Global sa sedištem u glavnom gradu Sofiji.

Foto: Profimedia/Printskrin

Rinson Hose, niko ne zna gde se trenutno nalazi

 

Bugarske vlasti istražile su ulogu kompanije u snabdevanju pejdžerima, ali nisu pronašle dokaze da su proizvedeni ili izvezeni iz Bugarske.

Eksplozije pejdžera, za koje se okrivljuje Izrael, doveli su do smrti 12 ljudi, uključujući dvoje dece, i ranjavanja oko 2800 drugih, preneo je Index.hr.