IZRAELCI SA 80 TONA BOMBI ZASULI SEDIŠTE ŠEFA HEZBOLAHA! Sve sravnili sa zemljom, za preživljavanje tvrde nije bilo šanse


IZVOR: Republika/M.S. - 29.09.2024 | 11:59


"Razbijači bunkera" korišćeni u napadu

Foto: x/@WarMonitors
IZRAELCI SA 80 TONA BOMBI ZASULI SEDIŠTE ŠEFA HEZBOLAHA! Sve sravnili sa zemljom, za preživljavanje tvrde nije bilo šanse

Bombe teške više od ukupno 80 tona korišćene su u izraelskom zračnom napadu u kojem je ubijen vođa Hezbolaha Hasan Nasralah u Bejrutu, izvestili su izraelski mediji.

Bombe, uključujući bombe "razbijače bunkera" koje mogu probiti ojačane strukture, izbacila je formacija od najmanje 10 borbenih aviona na podzemno sedište Hezbolaha u južnom Bejrutu u petak, navodi se. 

Hezbolah jedan od najvažnijih iranskih saveznika

Zabrinutost od odmazde ili sveopšteeg rata na Bliskom istoku raste nakon napada.

Nasralah je ubijen u petak u izraelskom vazdušnom napadu na kompleks koji se nalazi ispod stambenih zgrada u predgrađu glavnog grada Libana Bejruta.

Šiitska milicija Hezbolah jedan je od najvažnijih saveznika Irana u borbi protiv njihovog zajedničkog neprijatelja Izraela.

Oko 45 raketa ispaljeno je u najnovijem napadu iz Libana, saopštio je IDF, dodajući da su neke rakete presretnute, a ostale su pale na otvorena područja.

Videozapisi koji kruže internetom pokazuju kako mnogi projektili padaju u more.

IDF dodaje u saopštenju da jutros nastavlja s napadima u Libanu, ciljajući na desetine ciljeva Hezbolaha u nekoliko područja, uključujući terorističke operativce, vojne zgrade i skladišta oružja.

IDF je objavio da sprovodi novi talas vazdušnih napada na ciljeve Hezbolaha u Libanu.

Podsećamo, kabinet premijera Izraela Benjamina Netanijahua odbacio je predlog o prekidu vatre između Izraela i Hezbolaha.

Izrael je istakao da "vesti o prekidu vatre nisu istinite".

- Ovo je američko-francuski predlog na koji premijer nije čak ni reagovao - navodi se u saopštenju.

Netanijahu je, kako ističu, naredio Izraelskim odbrambenim snagama (IDF) da nastave borbe u punom kapacitetu.